regjistrimi-ne-akademine-policore-danilovgradNë  insistim  të Kryetarit  të Komunës  së Ulqinit Z.Fatmir Gjeka  në qytetin tonë  qëndroi  Drejtoresha  e Akademisë  policore   me seli  në  Danillograd  Milica Pajoviq dhe  bashkëpunëtorët e saj.

Ajo  u  takua  me   të rinjtë  tanë   të cilët   dëshirojnë   të   rregjistrohen pranë kësaj Akademie.

Duke  përshëndetur  nismën e Kryetarit Gjeka, Drejtoresha  dha detaje  të   hollësishme rreth kushteve  në këtë institucion , trupit arsimorë  testeve  dhe  të gjithë atë  që   i  pret  këta të rinj  deri në momentin e rregjstrimit.

Ajo tha se  ne do te  bëjmë  cdo gjë , që  këta të rinj  në mesin e te  cilëve  ka  dhe vajza   të  arrijnë  rezultate   të   kënaqshme në test.  Vetë  fakti që  deri tani  janë paraqitur 220 kandidatë  dhe do të pranohen  50  flet  se  interesimi i  të rinjve është shumë i madh.

Sipas Z. Pajoviq ,  ceshtja e gjuhës  nuk duhet  të  paraqesë  barierë dhe  nëse duhet shtoi ajo  do  të jepen   orë shtesë  të  gjuhës  zyrtare.
Ajo ,  nënvizojë  që edhe Akademia e  ka me interes që  në   mesin e saj  të ketë  studentë  nga  rradhët e  pjestarëve  të pakicave.E kjo  është dhe në interes të   mjedisit   nga  vijnë ata , sepse askush më  mirë se ta nuk e njeh  mjedisin e vet.

Mbetet  që  takimet  dhe kontaktet  me  zyrtarët e tjerë  te Malit të Zi të   vazhdojnë me qëllim që  kjo dëshirë e  këtyre të rinjve  të bëhet realitet.

By admini