Përfundimi i vitit 2022

Klubi i Taekwondo-së Ulqini gjatë vitit 2022 mori pjesë në 31 aktivitete sportive.

Udhëtime të gjata e të mundishme arritëm në 17 shtete vetëm pët të arritur këtë rezultat. U paraqitëm në 10 gara te premijer ligës turnamente të rangimit G2/E2. Morëm pjesë në dy kampionate europiane, në kupën e europes, kampionatin botërorë, kampionatin europian për shtete të vogla, kampionatin Ballkanik 18 gara ndërkombëtare dhe 3 gara vendore.

Gjatë këtij viti klubi arriti të grumbullojë gjithësejtë 336 medalje, 28 trofe dhe 8 trofe përsonale.

99 MEDALJE VENDORE

52 medalje të arta

33 medalje të argjendit

14 medalje të bronzit

184 MEDALJE NDËRKOMBËTARE

99 medalje të arta

52 medalje të argjendit

33 medalje të bronzit

8 MEDALJE EVROPIANE

2 medalje të arta

5 medalje argjendi

1 medalje bronzi

10 MEDALJE TË NIVELIT G2-E2

4 medalje të arta

4 medalje e argjendit

2 medalje të bronzit

11 MEDALJE BALLKANIKE

3 kampion Ballkani

3 nënkampion Ballkani

5 medalje e bronzit

21 MEDALJE SHTETËRORE në disciplinën e Ndeshjes

13 kampionë shtetëror

6 nënkampion shtetëror

2 medalje bronzi

25 MEDALJE SHTETĒRORE në disciplinën e Formave

17 kampion shtetëror

7 nënkampion shtetëror

1 medalje bronzi

28 TROFE TË FITUARA

8 trofe në Mal të Zi

20 trofe ndërkombëtare

11 trofe të vendit të parë

9 trofe të vendit të dytë

6 trofe të vendit të tretë

Sportisti Enes Dushku rënditët i 3 në ranglistën evropiane, Sara Kraja rënditet në vendin e 6-të të ranglistës Europiane Arta Ismailaga rënditet e 8 në ranglistët evropiane. Me këtë rangim që ka arrit Enesi dhe Sara sikur të ishin senior do ishin pjesmarrës direkt për në lojërat olimpike.

Përgëzojë ekipin e artë i cili punoj gjatë gjithë vitit pa u ndal, Enes Dushku, Sara Kraja, Arta Ismailaga, Merisa Malokraja, Amella Nuti, Amra Dushku. Një ekip të cilët nuk munguan në seanca stërvitore gjatë 6 ditëve të javës, udhëtuam sëbashku përgjatë gjithë Europës thuajse, kalum çdo vështirësi duke i ndarë sebashku të gjitha emocionet gëzimet e vuatjet, dëfrimet, vështirrësit, pakorektësit, rreziqet, qëshëm e qajtëm sëbashku një aventur që do mbetet në librin tonë të suksesit. Falenderojë prindërit për përkrahje maksimale të këtij ekipi, nutricioistët, trajnerët e pregaditjeve fizike dhe të kondicionit, shtëpin e shëndetit për analizat e regullta të sportistëve. Arritëm në vendin e 5 në botë me sportistit Enes Dushku i cili ishte shumë pranë medaljes botërore. Me këtë suksesë të arritur gjatë vitit 2022, dëshiroj të falenderoj të gjtihë ata që kontribuan në çfardo mënyre: Prindërit, Komunën e Ulqinit, Anëtarët e komisionit për sport pranë Komunës së Ulqinit, Sponsorët, Mediat, Portalet, Komitetin Olimpik, Ministrin e sportit, të afërmit e mi, shoqërin anonime nga New Yorku, Florida, Chicago e California, drejtoreshën e shkollës “Marshall Tito” si dhe kolegët mësimdhënësit që patën mirëkuptim për nxënësit të cilët munguan gjatë procesit mësimorë dhe të gjithë ata që na përkrahën moralishtë e fizikishtë ju faleminderit shumë.

Urime për të gjithë, fati dhe suksesi ju përcjelltë gjatë gjithë jetës, ne po mundohemi që të reflektojmë sa më pozitiv.

Përgaditi:
Fikret Dushku, prof.
Tkd Ulqini,
15.12.2022.

By admini