Vera  përfundoi, por jo edhe pushimet.  Edhe pse temperaturat  kanë shënuar  një rënje të lehtë   javën e tretë të shtatorit  në  Ulqin, ka një numër relativisht të mirë mysafirësh të regjistruar nga  vende të ndryshme të rajonit. Sipas të dhënave të sotme të Organizatës Turistike të Ulqinit,  aktualisht  në këtë qytet  po qëndrojnë  4.139 mysafirë .  Afro 98 për qind e tyre janë  mysafirë të huaj kurse  vetëm 2 përqind janë  vendas. Numri më i madh i tyre pushon në akomodime  private  2.923, në hotele 1.137, në kampe 76, ndërsa në pushimore 3 turistë.  Ata shprehen se kanë zgjedhur pikërisht të pushojnë në muajin shtator  pasi preferojnë kohën e freskët, qetësinë, detin më të pastër, por edhe çmimet që janë pak më të ulëta sesa në pikun e sezonit.

Siç njofton korespondetni ynë Gjekë Gjonaj, një turist i ardhur nga Kosova,  i cili nuk dëshiron t’i përmendet emri,  shprehet i kënaqur me Ulqinin, të cilin e ka vizituar edhe  sezonin e kaluar.

”Jemi prej tri ditësh këtu dhe  nesër do të kthehemi në vendin tonë.  Moti është i mirë, deti i mrekullueshëm. Gjithçka është shumë mirë këtu, duke filluar nga qetësia, ushqimet, shërbimet , por çmimet  edhe pse  janë ulur pak, janë të larta  për këtë kohë”, deklaroi  ai. /rtcg/

By admini