Infrastruktura informative e Qeverisë së Malit të Zi ra pre e një sulmi kibernetik nga një vend i panjohur gjatë natës, me qëllim që të kriptonin të dhënat e ruajtura në sistem, raportojnë mediat vendase.

Ekspertët pohojnë se nuk ia kanë dalë mbanë, ndonëse të dhënat paraprake tregojnë se këto janë sulmet më të sofistikuara që kanë ndodhur deri më tani në Mal të Zi, transmeton Ulqini Online.

“Mund të them me siguri se nuk ka të dhëna të koduara në ato sisteme qeveritare”, tha për televizionin Vijesti Dushan Poloviç, nga Drejtoria për Administratë Elektronike dhe Siguri Informative, MJU.

Në mes të muajit korrik të këtij viti, një sulm kiberneti mbylli përkohësisht shumë shërbime dixhitale të qeverisë shqiptare dhe faqe interneti.

By admini