Me rastin e 22 vjetorit të përfundimit të luftës 1998-1999, Fondacioni Kosova Exodus99 ka prodhuar një video 2 minutash në të cilën ilustrohet përmes fotografive të Asllan Krasniqi dëbimi i afro 1 milion shqiptarëve nga Kosova në pranverën e vitit 1999. 

Përmes 39 fotografive ilustrohet dëbimi, arritja e të dëbuarve në Maqedoni e Shqipëri, qëndrimi i tyre në kampet e refugjatëve në këto dy shtete, si dhe kthimi i tyre në vendlindje pas përfundimit të luftës ( 12 qershor 1999), kur edhe u mposhtë ushtria e Serbisë dhe ajo u largua nga Kosova përfundimisht. 

Linkun e videos mund ta gjeni këtu:  

By admini