Në lidhje me incidentin që ka ndodhë në ndeshjen ndërmjet Buduqnostit dhe Deçiqit, lajm i cili ka qenë temë këto ditë, drejtori i Drejtorisë së inspeksionit z. Ilir Harasani ka derguar inspektorin për sport në Federeatën e futbollit të Malit të Zi.

Me rastin e ngjarjeve në ndeshjen e finaleve të Kupës së Malit të Zi luajtur më 30.05.2021. ndërmjet klubit të futbollit “Budućnost” nga Podgorica dhe klubit të futbollit “Deçiq” nga Tuzi, Inspektorati Sportiv sipas detyrës zyrtare kreu një inspektim në Shoqatën e Futbollit të Malit të Zi, në përputhje me Ligjin për sportet, kështu thuhet në njoftimin për media, transmeton Ulqini Online.

Inspektimi përcaktoi se organizatori i ndeshjes së përmendur, Federata e Futbollit e Malit të Zi, mori masa para mbajtjes së kësaj ndeshje, e cila u shpall një ndeshje me rrezik të lartë, në mënyrë që të krijojë kushte për mbajtjen e sigurt dhe paqësore të ndeshjes.

Sidoqoftë, në minutën e 23-të të ndeshjes së finales së Kupës së Malit të Zi, u bërtitën fjalë fyese të tifozëve të klubit të futbollit “Budućnost”, të cilët ishin në tribunën veriore të Stadiumit të Qytetit në Podgoricë, pas së cilës tifozët u paralajmëruan nga altoparlanti, duke respektuar kështu nenin 17 1 të Rregullores për sigurinë dhe sigurinë në ndeshjet e futbollit, i cili përcakton shprehimisht se “në rast të prishjes së rendit publik ose tejkalimeve të tjera në ndeshje, të cilat nuk mund të parandalohen ose eliminohen nga masat e parashikuara dhe aktivitetet, i deleguari i ndeshjes është i detyruar ndaj komisionerit të sigurisë së klubit ose arbitri kërkon që spektatorët të paralajmërohen nga altoparlanti që të mos kryejnë veprime dhe veprime që rrezikojnë sigurinë, pra rrjedhën normale të ndeshjes ”.

Bazuar në raportin e Komisionit të Konkurrencës FSCG, Komisioni Disiplinor i FSCG mori një vendim për të filluar procedurat disiplinore kundër FC “Buducnost” nga Podgorica, për shkak të sjelljes së pahijshme dhe jo sportive të tifozëve të tyre duke fyer lojtarët e FC “Deçiq” në baza kombëtare në ndeshja finale Kupa e Malit të Zi.

Gjithashtu, në lidhje me sa më sipër, Komisioni Disiplinor i FSCG i dërgoi një kërkesë klubit të futbollit “Budućnost” për të dhënë deklaratë nga 1 qershori 2021. vit, i cili i dha klubit një periudhë prej dy ditësh nga data e marrjes së letrës për të paraqitur një deklaratë të hollësishme me shkrim.

By admini