Shtepia-shendetit-ulqinSi sot 10 vite më parë në Ulqin dë të fillonte punën materniteti i qytetit tonë. Edhe përkundër  vështirësive që e kanë përcjellur gjatë këtyre viteve me plot gojë mund të themi se materniteti e ka aryetuar ekzistencen e vet.

Materniteti i Ulqinit është njëri ndër më të vegjlit në Mal të Zi, por sa i përket pajisjes me aparatura bashkëkohore mjekësore, me siguri radhitet ndër vendet e para në Mal të Zi. Ai është i pajisur me incubator transportabil, i cili ofron kushte optimal për transportimin e foshnjes deri në qendrën neonatologjike. Megjithatë ai akoma nuk ka sallë për kryerjen e operacioneve gjë që do të ndikonte ndieshëm në rritjen e numrit të lindjeve. Të shpresojmë që së shpejti do të zgjidhet edhe kjo çështje.

Për 10 vite e kaluara në maternitetin e Ulqinit janë kryer 1337 lindje. Shifra në fjalë është e mjaft lakmueshme dhe e gjithë kjo meritë i shkon personelit të palodhur të këtij institucioni shëndetsor.

Edhe shumë e shumë vite të tjera.

Më poshtë mund të shikoni numrin e lindjeve sipas viteve.

Viti Lindjet
2005 125
2006 149
2007 155
2008 172
2009 160
2010 142
2011 126
2012 126
2013 83
2014 99
Gjithsej 1337

/Ulqini Online/

By admini