Të shtunën dhe të dielën me datë 02-03.12.2017 në Tuz në kuadër të 25 vjetorit të themelimit të klubit të Taekwondo-së Besa nga Tuzi u mbajtë Festivali i 4-të i Taekwondo-së në gjitha diciplinat e sportit të Taekwondo-së dhe ate në pesë diciplina: Dyluftim sportiv, Forma, Demonstrim, Kick dhe Thyerje. Në këtë aktivitet sportivë morën pjesë 25 klube nga Mali i Zi, Kosova, Shqipëria, Kroacia, Bosna dhe Serbija. Klubi i Taekwondo-së Ulqini u paraqit me 18 garuesë në katër diciplina. Rezultati për klubin e Taekwondo-së Ulqini është, gjithësejtë medalje të fituara 34, nga ato 17 medalje të arta, 6 të argjendit dhe 11 të bronzit. Shkëlqen Arta Ismailaga e cila konkuroj në të katër diciplina dhe fitoi 4 medalje të Arta., poashtu Amella Nuti shpallet garuesja më e sukseshme e turneut në kategorinë pionir.
Medalistët në diciplinën e dyluftimit sportiv:
Medaljet e arta:
1. Amella Nuti
2. Bledar Kasmi
3. Sara Kraja
4. Arta Ismailaga
5. Merisa Malokraja
Medaljet e argjendit:
1. Amra Dushku
2. Enes Dushku
3. Mervana Mucaj
Medaljet e bronzit:
1. Egzon lika
2. Enis Kurti
Në diciplinën e Formave të suksesshëm ishin:
Medalje të arta:
1. Muhamed Ukoshata
2. Arta Ismailaga
3. Amra Dushku
4. Fiona Kraja
5. Sumeja Bisha
6. Medina Kanaqi
Medalje bronzi:
1. Merisa Malokraja
2. Sara kraja
Në diciplinën kick u shpërblyen këto garues:
Medalje të arta:
1. Arta Ismailaga
2. Merisa Malokraja
3. Amell Nuti
Medalje të argjendeta:
1. Amella Nuti
2. Muhamed Ukoshata
Medalje të bronzit:
1. Mervana Mucaj
2. Bledar Kasmi
3. Sara kraja
4. Amra Dushku
Në diciplinën e thyerjes:
Medalje të arta:
1. Merisa Malokraja
2. Enes Dushku
3. Arta Ismailaga
Medalje të argjend:
1. Amra Dushku
Medalje të bronzit:
1. Egzon Lika
2. Sara Kraja
Falenderojmë organizatorin e këtij aktiviteti sportiv Nikoll Gegaj duke i uruer suksese të mëtutjeshme.
/Taekwondo Ulqini/

By admini