Shpirti i botës

Nga Gladiola JORBUS

Të gjitha krijesat janë hyjnore.

Fija e barit, petalja e lules, dega e pemës,

mjegulla, era, dëbora, shenjtorët, peshqit,

ylberi, njeriu, bletët dhe universi.

Dhe unë herë ndihem një bredh me kurorë

E herë një dimër i thëllimtë.

Herë një oqean i heshtur, e herë një yll i vetmuar

Herë një shpend grabitqar, e herë një thnegël e papërfillshme.

Dua të flas me gjuhën e kafshëve

Dhe të lexoj në sytë e tyre

Se shpirti i botës është Një

Dhe dashuria nuk njeh kufij.