Articles Posted in the " Kulturë " Category

 • Përurohet libri “UDHËTIMI I NJË MJEKU” i Gani Karamanagës (foto)

  Në sallën e Bibliotekës të Ulqinit “Bashkimi i krijuesve shqiptarë në Mal të Zi” në një mbrëmne solemne ka organizuar përurimin e librit “Udhëtimi i një mjeku” të prim. dr. Gani Karamanagës. Në sallën joadekuate për një përurim të tillë, për librin kanë folur recensentët, shkrimtarë, publicistë dhe persona të tjerë nga shkenca dhe letërsia. […] • Fenomeni Erza (video)

  Talentja kosovare që ka bërë bujë në Francë, Erza Muqolli ka emocionuar shumë shqiptarë, sa ishte mysafire në emisionin Oxygen të KTV-së. Mes tjerash, performanca e saj e një kolazhi të disa këngëve të përzgjedhura ishte pjesa që i la më së shumti përshtypje të gjithëve. Përderisa shumë i dinë këngët “Welcome to Prishtina”, apo […]


 • DY FJALË – Vepra “Brigjeve të Drinit, Moraçës e Limit”

  Sot, më 1 janar 2015, po merr udhë për botim kjo vepër kolanë: “Brigjeve të Drinit, Moraçës e Limit”, e cila përfshin shkrime të ndryshme të mijat për treva etnike shqiptare në disa shtete ballkanike që rrjedhat e tyre ujore derdhen në këta tre lumenj degëshumtë, të mëdhenj e të gjatë. Ky botim, në çdo […]


 • Intervistë me Valdet Krajen, producentin shqiptar të filmit në SHBA

  Producenti Valdet Kraja me prejardhje nga Kraja e Ulqinit, por që jeton në New York të SHBA-së, tashmë ka vendosur të realizoj një film të ri për Skënderbeun ndryshe nga filmi i më parshëm. “Unë e di që filmi Skenderbeu është bërë më parë, por aty nuk ka asgjë të veçantë përveç se fitoreve dhe […]