KrajaZona e Krajës në Komunën e Tivarit, cilësohet si rajoni më i pasur me monumente të trashëgimisë kulturore. Në këtë zonë me popullsi shqiptare, gjenden me dhjeta monumente me vlera historike, etnografike dhe arkeologjike.

Si pasojë e mos mbrojtjes së tyre, këto monumente gradualisht po shkatërrohen. Njohësit e mirë të kësaj fushe theksojnë nevojën menjëhershme të restaurimit dhe konservimit të kësaj pasurie të veçantë kulturore.

Korespondenti i Zërit të Amerikës Ali Salaj përgaditi kronikën e radhës.

By admini