fiku-rendesia-e-konsumimitPËRGATITI: MUSA PALI

Fiku është ilaçi më i mirë për shërimin e shumë sëmundjeve

Fiku përmban një përqindje të madhe të karbohidrateve si dhe me një përqindje të proteinave, përveç kësaj edhe kripërat inorganike të tilla si kaliumi , kalciumi , magnezi, fosfori, hekuri, bakri , zinku, squfuri, natriumi dhe klori. Ai gjithashtu përmban një numër të vitaminave, enzimave, acidet, antiseptics, përveç një sasi të madhe të fibrave që mund të jenë deri në 18.5% dhe një përqindje të lartë të ujit. Atëherë, fiku është një frutë i pasur me elementet e nevojshme për ushqim të njerëzve.. .

Fiku përmban një enzimë që është karakteristike, i njohur si enzimë fiq ose “Ficin”, roli i së cilës është të ndihmoj tretjen e ushqimit në organizëm.

Japonezët kanë zbuluar ekzistencën në fik, një kompleks kimik i një lloji Aldehyde aromatike njohur si “aldehyde benzoic” formula kimike e të cilit është “C6H5CH0.” Ky është nxjerrë nga fiku dhe ka treguar se i reziston agjentëve KANCEROGJENË. Gjithashtu fiku ka një seri të komponimeve të niseshteje të njohura si “Soralins”, të cilat luajnë një rol efektiv në mbrojtjen e gjakut kundër viruseve, shumë baktereve dhe parazitëve që shkaktojnë sëmundje të ndryshme në mesin e cilave “hepatitit viral”. Kjo seri e kompozimeve, është gjetur në sasi të mëdha në fik.

Është zbuluar gjithashtu se ky frutë është i dobishëm për rrjedhjen e qumështit, për trajtimin e hemorroideve , kapsllëkut kronik, cermë, sëmundjen e mushkërive, dhimbjet premenstruale, epilepsi, ulcerat, gingivitit, faringjit, vitiligo, shërimin e plagëve dhe ulcerat të ndryshme.

fiku-rendesia-e-konsumimit

By admini