Plazhi-vogelSezoni turistik shënon pikën më të lartë deri tani. Sipas të dhënave nga OT e Ulqinit rezulton se momentalish në qytetin tonë janë duke pushuar 27.338 mysafirë që është 7% më shuzmë se në vitin e kaluar.

Në të gjitha llojet e akomodimit ka rritje krahasuar me të njëjtën kohë vitin e kaluar. Kështu në hotele kemi rritje per 11%, ne kampe rritje per 33%, në akomodim privat per 6% që në tërsi je rezultatin prej 7% më shumë se vitin e kaluar.

Por kjo nuk është e tëra. Të gjithë njohësit e kësaj fushe llogarisin se në qytetin tonë momentalisht pushojnë m shumë se 130 000 veta. Duke parë tollovinë nëpër rrugët e qytetit dhe nëpër plazhe ky numër mund të jetë më afër së vertetes.

 

     Lloji akomodimit Të vendit Të huaj Gjithsej    INDEX15/14
   HOTELE 255 3.002 3.257 111
KAMPE 13 306 319 133
PUSHIMORE / 45 45 /
AKOMODIMI PRIVAT 912 22.805 23.717 106
GJITHSEJ 1.180 26.158 27.338 107

Plazhi-vogel

By admini