Gjatë vikendit, me datë 17-19.06.2022 në San Marino është mbajtë kampionati Europian për shtetet e vogla. Ky kampionat mblodhi 11 shtetet e vogla të Europës ndër ta edhe Malin e Zi. Nga klubi i Taekwondo-së Ulqini me përfaqësuesen e Malit të Zi u paraqitën 6 sportistë. Sportistet nga Ulqini sollën 4 medalje europiane, dy të arta dhe dy të argjendta. 

Me medalje të arta u kurorzuan sportistët Sara Kraja dhe Arta Ismailaga të cilet u shpallen kampione të këtij aktiviteti të rangun G2/E2 si dhe fituan pikë te vlefshme për ranglistën botërore. 

Sportistet Enes Dushku dhe Amella Nuti fituan medaljet e argjendit në kampionatin Europian për shtetet e vogla. 

Falenderojmë të gjithë sponsorët për përkrahjen finaciare. 

Përgaditi:

Fikret Dushku, prof.

By admini