Ministria e Administratës Publike i rekomandoi kryesuesës së Kuvendit të Ulqinit, Jasmina Hasa (UDSH), që të sigurojë vazhdimin e seancës së parë të Kuvendit të sapozgjedhur Komunal për konstituimin e tij, sa më shpejt dhe më së voni deri më 1 qershor, shkruan Ulqini Online.

Ministria ka vepruar me iniciativën e inspektimit administrativ, të cilit kërkesë për inspektim i është dorëzuar nga këshilltari në Kuvendin e Komunës dhe kandidati për kryetar Omer Bajraktari (URA).

Në zgjedhjet e 27 marsit, Koalicioni për një Fillim të Ri (URA, PD, SD, SDP dhe ASH) fitoi 14 mandate, DPS dhe Parti boshnjake 6 po aq sa UDSH dhe LD në MZ si dhe Demokratët dy.

Mazhoranca e re qeverisëse të shtunën e 21 majit u dakordua nga Koalicioni për Fillim të Ri dhe Forca. UDSH dhe LDnëMZ, DPS-Partia boshnjake dhe Demokratët do të jenë në bankat e opozitës në katër vitet e ardhshme.

Sipas marrëveshjes së qeverisë së re, Koalicioni për Fillim të Ri dhe Forca do të kenë nga radhët e tyre kryetarët e komunës  dhe Kuvendit, me parimin e rotacionit për dy vite.

By admini