Coronavirusi COVID-19 : Ja kur duhet të arrijë « check-u » stimulues 1200 dollarë individual dhe 2400 dollarë për çift

Nga Beqir SINA Phoenix Az

WASHINGTON D.C. : Në Shtetet e Bashkuara Revista federale Ekonomia – thotë se zyrtarët federal të financë dhe ekonomi nga administrata e Presidentit Trump thonë se çeqet e para të stimulit prej 1.200 dollarë individual dhe 2400 dollarë për çift janë në rrugën e duhur për t’u paguar javën e ardhëshme nga 13 Prillit.Simbas revistës Ekonomia IRS do të fillojë të dërgojë kontrolle të drejtpërdrejta të stimulit të depozitave pothuajse në të njëjtën kohë kur normalisht pret që njerëzit të paraqesin taksat e tyre. (Dita e Taksave është zakonisht 15 Prill, por afati i paraqitjes së vitit 2020 është zhvendosur në 15 korrik, duke llogaritur paketën e stimulit të koronavirusit prej $ 2 trilion dollarë.)Megjithatë, ndërsa pagesat e para të stimulit pritet të dërgohen te tatimpaguesit në mes të prillit, mund të zgjasë shumë më gjatë për të mbërritur çeku juaj – duke supozuar se ju i përmbushni kërkesat e përshtatshmërisë.Që nga e hëna, 30 Mars, IRS tha se nisi kontrollin dhe verefikimin në të gjithë vendin për të nisur sa më shpejt “pagesa e stimulit ekonomik” me vlerë deri në 1.200 dollarë për të rritur dhe 500 dollarë për çdo fëmijë do të fillonte të shpërndahej “brenda tre javëve të ardhshme”.Disa ditë më vonë, të enjten, 2 Prill, Sekretari i Thesarit Steven Mnuchin – i cili mbikëqyr IRS – tha në një konferencë për shtyp se afati kohor po ndryshonte dhe pagesa e para e stimulit do të arrinte në dy javë me vonesë nëse jo shumica e llogarive të tatimpaguesve përmes depozitimit të drejtpërdrejtë nuk e ul pritëshmërinë ” brenda dy javësh. “Megjithatë shkruan Ekonomi diçka është e paqartë, se kur është koha e fundit për kontrollet e atyre që do të u dërgohen çeqet e tatimpaguesit.Ndërsa disa të tjerë po nga zyra federale këmbëngulin se shumica e marrësve të kontrollit të stimulit do të marrin pagesat e tyre deri në fillim të majit, nëse nuk i marrin në mes të prillit.Por sqarojnë ata këtu bëhet fjalë për vonesa të çekut vetëm për njerëzit që nuk kanë dhënë informacionin e drejtpërdrejtë të depozitave të tyre bankare në IRS dhe për këtë arsye ata mund të shohin vonesa të konsiderueshme në pagesa të tyre.Si të merrni një kontroll më të shpejtë të stimulitPër ta kontrolluar sa më shpejt stimulimin tuaj, sigurohuni që të bëni dy gjëra:• Regjistroni taksat tuaja për vitin e taksave 2018 ose 2019, nëse nuk keni tashmë.• Siguroni IRS me informacionin tuaj direkt për depozitën.Pasqyra juaj e taksave përfshin të ardhurat tuaja të rregulluara bruto dhe moshat e çdo personi të varur që kërkoni.Këto janë të gjitha informacionet që IRS duhet të përcaktojë nëse keni të drejtë për një kontroll të stimulit dhe sa përfitoni. ( një maksimum është prej 1,200 dollarë individ 2400 dollarë çift , dhe 500 dollarë për çdo fëmijë nën 16 vjeç .)Pagesat e para të stimulit koronavirus do të bëhen direkt në llogaritë bankare të tatimpaguesve, informacioni i të cilëve tashmë është në skedar në IRS që nga koha e fundit kur ata kanë bërë taksat e tyre. Kjo është arsyeja pse duhet të siguroheni që IRS të ketë të dhënat e depozitave direkte të bankës suaj; nëse nuk i keni dhënë këto informacione në IRS, mund të duhet shumë kohë për të kontrolluar stimulin.Një zëdhënës i IRS i tha Washington Post se pagesa e stimulit të kontrollit të letrës së parë do të shkonte tek njerëzit në kllapën me të ardhura më të ulëta duke filluar nga 24 Prilli, dhe se më shumë kontrolle letre do të dërgoheshin te individët me të ardhura më të larta brenda javëve të ardhshme.Këta njerëz teorikisht do t’i merrnin pagesat e tyre më shpejt nëse IRS mund t’i dërgonte paratë në mënyrë elektronike.Në fund të marsit IRS tha në javët e ardhshme “planifikon të krijojë një portal të bazuar në internet për individët që të sigurojnë informacionin e tyre bankar në IRS në internet, në mënyrë që individët të mund të marrin pagesa menjëherë në krahasim me kontrollet në postë.Që atëherë, IRS duhet të njoftojë ndonjë informacion të mëtejshëm se ku dhe kur njerëzit mund të japin informacionin e tyre të depozitave të drejtpërdrejta për pagesa më të shpejtë të kontrollit të stimulit.Ndërkohë, gjigandi i programeve tatimore, TurboTax, ka partnerizuar me IRS për të ofruar një program falas të regjistrimit të stimulit, ku mund të ofroni detaje direkte të depozitave dhe informacione të tjera që IRS mund të përdorë për përpunimin e pagesave. Do të duhet të krijoni një llogari me TurboTax (dhe t’i nënshtroheni emailave të marketingut të kompanisë) për t’u regjistruar në këtë mënyrë. Nëse jeni të kënaqur me këtë, shkoni në këtë faqe TurboTax dhe klikoni në “Regjistrohuni këtu” nën ikonen duke thënë “” Nëse nuk keni nevojë të paraqisni taksat tuaja këtë vit. “

By admini