Kjo eshte nder intervistat e rralla qe hedh drite mbi qytetin e Shasit.

Profesori i njohur malazez i histroisë së artit Prof. Dr. Aleksandar  Çilikov, ka qene pjesamrres ne germimet arkeologjike ne Shasin e Anës së Malit. Profesori në një intervistë në kuadër të Sesionit shkencor për Shasin të organizuar nga shoqata Ora vite më parë, tregon pa me dyshje se Shasi ka qene i banuar ne anticitet dhe se iliret kane qene banoret e tij, shkruan Ulqini Online.

Për më shumë mund të shikoni video materialin nga një pjesë e bisedës së Prof. Dr.  Alksandar Çilikov.

By admini