Shkruan Skender Jashari  

Simboli i Nënës Shqipëtare, i njohur në  mbarë  botën, për  vyrtyte,  të cilat  i admiron  njerëzimi, tashmë i jep  vendin meritor përmes Shenjtës Nënë Tereza! U plotësu Binomi i Figurave  Kombëtare, të përbërë nga Gjergj Kastrioti dhe tash nga  Nënë Tereza!

Më 26.08.1910 u  lind në Shkup të Shqipërisë ( pjesë e Vilajetit të Kosovës) nën  Perandorinë Osmane!

Kisha  Katolike, nuk ka njohur asnjë Shenjte  tjetër  me emërin Nënë, epitet që sërish gëzon, krenon dhe  nderon Kombin Shqipëtarë!

Kongregacioni i  Misionareve të Bëmirësisë, të cilën e  themeloi Shenjta Nënë Tereza, në vitin 2012, kishte më tepër se 4500 motra  dhe  vepronin  në 133 vende të botës!

Që  për së gjalli e nderoi njerëzimi, për humanizmin  e pashoq që bëri, u nderu  edhe me çmime ndërkombëtare,  si më  1962 me Çmimin e  Paqes Ramon Magsaysay dhe më 1979 me Çmimin  Nobel për Paqe!

Më 19 tetor 2003, u  Lumturua duke  u  quajtur “Tereza e Bekuar e Kalkutës”! Për t’u kanonizu si Shenjtore,  duhej t’i njiheshin dy  mrekulli, në bazë të Kishës Katolike,  e  që mrekullinë e dytë  e njohu Papa Françesku, në dhjetor 2015. Kanonizimi i saj  u bë më 4 shtator 2016!

Ndërroi jetë  më 5 shtator 1997, e që më 5 shtator 2017, do bëhet Shugurimi i Katedrales Shenjtja Nënë Tereza në Prishtinë, nga Kardinali Ernest Troshani!

Në Qiell- tek Krishti, për ne Shqipëtarët,  ndërmjetëson kjo Shenjte!

Shqipëtarët e kemi edhe një Arsye  më shumë, që t’a  lusim Zotin në Gjuhën  tonë Shqipe!

By admini