komuna-ulqinit-mbeshtet-projektet-ne-dobi-te-komunitetitNë kuadër të  projektit “PARTNERITETI LOKAL KUNDËR ABUZIMIT TË DROGAVE DHE DELIKUENCËS SË TË MITURVE”, të cilin  e  organizon Organizata e shoqërisë civile Horizonti I Ri  e që  mbështetë Ambasada e SHBA ,u organizua  një Work shop  që tuboi një numër të madh  të të rinjve te shkollave,  dhe institucioneve të ndryshme të qytetit tone. Në takim ishte I pranishëm dhe Kryetari I Komunës.Z. Nazif Cungu I cili duke  përshëndetur të pranishmit, tha se komuna e Ulqinit do të mbeshtesë përherë projekte te  këtij lloji , pasi fenomeni I  narkomanise  po behet gjithnje e me shqetesues.

Projekti,, ka për qëllim ngritjen e vetëdijes së të rinjve në lidhje me efektet e dëmshme të abuzimit me drogën si dhe fuqizimin e kapaciteteve lokale për parandalimin e sëmundjeve të varësisë, në komunën e Ulqinit.Objektivat specifike të këtij projekti janë: krijimi i partneritetit me institucionet relevante dhe veprimi i përbashkët në luftën kundër abuzimit të drogës në komunitetin lokal; mbështetje për Administratën Vendore në aktivizimin e Zyrës për Parandalimin e Narkomanisë, hartimi i Planit Lokal për luftën kundër narkomanisë.

By admini