Në Ulqin dje kanë filluar xhirimet e filmit artistik “Sirin”, me regji të Senad Shahmanoviq dhe skenar të Senad Shahmanoviq dhe Klaudija Bottino.

Producent i filmit është Velisha Popoviq dhe kompania “Cut-Up” nga Podgorica, ndërsa bashkëproducente janë “Sekvenca” (Kroaci), “On Film Production” (Shqipëri), “Buka” (Kosovë) dhe “Dokument”. ” (B dhe H), shkruan Ulqini Online.

Projekti u mbështet nga Qendra e Filmit e Malit të Zi, HAVC, Qendra e Filmit e Shqipërisë, Qendra e Filmit e Kosovës si dhe nga Fondi i Filmit i Këshillit të Evropës – Eurimages.

Filmi do të xhirohet për katër javë në lokacionet Ulqin, Podgoricë dhe Shkodër.

Rolet në film do ti interpretojnë: Danica Qurçiçq May-Linda Kasumoviq, Jasna Gjuriçiq, Marko Baqoviq, Fatmir Spahiu dhe të tjerë. Bien në sy se role në këtë film do te kenë dhe aktorët vendas Simon Shkreli dhe Bashkim Alaj.

Bashkëproducentët e projektit janë Jure Pavloviq, Dritan Huqi, Fatmir Spahiu dhe Alem Babiq.

By admini