Radio televizioni i Kosovës mbrëmë ka rishfaqur një emision, reportazh nga viti 1974 inçizuar në Anë të Malit.

Ky reportazh jep një pasqyrë me pamje të rralla të kohës dhe dëshmi për kushte të rënda me të cilët përballeshin shqiptarët e kësaj zone, transmeton Ulqini Online.

Sherbela, një bimë mjekësore e njohur për shije të idhët në fakt ishte bërë buke dhe mjaltë për këta banorë. Kjo bimë mjekësore ishte burim jetese dhe mundësi shkollimi për të rinjtë anamalas, në këtë mënyrë e prezanton moderatorja këtë emision.

Më poshtë mund ta shikoni në tërësi reportazhin.

By admini