SHF ”Mareshali Tito” Ulqin

Ndikimi i politikës  në emërimin dhe shkarkimin e drejtorëve  të shkollave në Mal të Zi, përfshirë këtu edhe  shkollat me mësim në gjuhën shqipe,  është  shumë i madh. Politizimi në shkolla, ( lexo në të gjithë sistemin  arsimor parauniversitar  dhe universitar) respektivisht ndikimi i partive politike në emërimin e këshillave drejtuese dhe drejtorëve  është  përhapur në tërë Malin e Zi, kështu shprehej kohë më pare gazetari dhe publicist Gjekë Gjonaj rreth emërimeve politike në sistemin arsimor në Mal të Zi.

Në  krye të të gjitha institucioneve  shkollore  ndodhen drejtorë politikë, sikur në sistemin komunist.  Pra, libreza partiake është vendimtare, më e fort se ligji. Në këtë princip të emërimit të drejtorëve të shkollave dhe   këshillave drejtuese nuk është imun asnjë parti politike. Të gjtha subjektet politike, me gjithë  fuqinë e tyre vendimmarrëse që posedojnë,  drejtpërdrejtë  janë të përziera  në emërimin e drejtorëve të shkollave, vazhdon Gjonaj.

Kohë më parë në qytetin e Ulqinit, përkatësisht në dy shkollat fillore të tij, ‘’Mareshali Tito’’ në Ulqin dhe ‘’Bedri Elezaga’’ në Katërkollë, ishte hapur konkursi për drejtor dhe sipas të gjitha gjasave asnjë risi nuk pritet të ndodh as kësaj here në mënyrën e zgjedhjes të udhëheqësve të këtyre institucioneve të rëndësishme.

By admini