kalimera-poetike-2016Edicioni i 24-t i manifestimit letrar “Kalimera Poetike” nga 2-4 gusht

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” do të organizojë më 2-4 gusht 2016 në mjediset e Muzeut në Kalanë e Ulqinit edicionin e 24-t të manifestimit letrar “Kalimera Poetike”. Mysafirë të këtij edicioni janë shkrimtarët Flutura Açka nga Shqipëria, Ag Apolloni nga Kosova dhe Enes Haliloviq nga Novi Pazari (Serbi), të cilëve do t’u kushtohen mbrëmje autoriale. Krahas mbrëmjeve autoriale me shkrimtarët e ftuar, do të hapet edhe ekspozita e piktorit vendas Qazim Muja, duke rikthyer traditën e gërshetimit të fjalës së shkrimtarit me brushën e piktorit.

Qëllimi kryesor i kësaj veprimtarie është të promovojë krijimtarinë më të mirë letrare shqiptare, por edhe ballkanike dhe të huaj, në mënyrë që ta bëjë atë të njohur për publikun vendas dhe turistët.

“Kalimera Poetike” vlerësohet si ngjarja më e rëndësishme në fushën e letërsisë ndër shqiptarët në Mal të Zi dhe më gjerë. Duke pasur parasysh rrugën e zhvillimit të kësaj veprimtarie ndër vite, mund të thuhet se “Kalimera Poetike” është shndërruar në orë letrare akademike të letërsisë shqipe. Që nga viti 2010, në kuadër të këtij manifestimi përveç me shkrimtarë shqiptarë janë organizuar mbrëmje autoriale edhe me shkrimtarë nga Mali i Zi, rajoni dhe më gjerë, duke bërë që “Kalimera Poetike” të shndërrohet në festival letrar me karakter rajonal dhe ndërkombëtar.

“Kalimera Poetike” organizohet rregullisht që nga viti 1993 dhe e ka marrë emrin nga mënyra e vjetër e peshkimit nëpërmjet kalimerave. Gjatë ditëve të zhvillimit të saj, Ulqini është vendtakim i shkrimtarëve shqiptarë dhe atyre nga rajoni.

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” nga Ulqini do të organizojë më 2 – 4 gusht 2016 manifestimin letrar “Kalimera Poetike”.

 

Më poshtë mund të lexoni të plotë programin e këtij manifestimi.

“Kalimera Poetike” 2016

                                        Art festival

(2-4 gusht 2016)

                                                

Programi

 

E MARTË, 2 gusht 2016

     (Muzeu në Kalanë e Ulqinit, ora 21.00)

Hapja e manifestimit

Fjala përshëndetëse

Ismet Kallaba, kryetar i SHAI “Art Club”

Mbrëmje autoriale

me shkrimtaren Flutura Açka

Flet për krijimtarinë e autores

Liridona Sinishtaj, studiuese e letërsisë

 Moderator:

Hajredin Kovaçi

 

 

E MËRKURË, 3 gusht 2016

     (Galeria “Kulla e Balshajve”, ora 21.00)

 Ekspozitë figurative

e piktorit Qazim Muja

     (Muzeu në Kalanë e Ulqinit, ora 21.30)

Mbrëmje autoriale

me shkrimtarin Ag Apolloni

Flet për krijimtarinë e autorit

Dr. Albulena Blakaj – Gashi, studiuese e letërsisë

Moderator:

Mr. Haxhi Shabani

 

 

E ENJTE, 4 gusht 2016

     (Muzeu në Kalanë e Ulqinit, ora 21.00)

Mbrëmje autoriale 

me shkrimtarin Enes Haliloviq

Flet për krijimtarinë e autorit

Vlatko Simunoviq, gazetar dhe publicist

 Moderator:

Andrej Nikolaidis

 

Mbyllja e manifestimit

By admini