Hazrije Mustafiq

Profesoreshë e mjekësisë në Pariz me origjinë nga qyteti i Ulqinit prof. Hazrije Mustafiq ka shkruar një letër të hapur kryeministrit të Malit të Zi dhe kryetarit të komunës së Ulqinit. Temë e kësaj letreje është mungesa e një spitali publik në qytetin e Ulqinit.

Letren e hapur të dr. Hazrije Mustafiq mund ta lexoni të plotë më poshtë.

Letër e hapur kryeministrit të Malit të Zi dhe kryetarit të komunës së Ulqinit,

Kryeministri Dritan Abazoviq,

Kryetari i Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari,

Si mjek dhe me origjinë nga rajoni i Ulqinit, jam shumë e shqetësuar për mungesën e një spitali publik në qytetin e Ulqinit.

Popullsia e saj vazhdon të rritet dhe gjatë stinës së verës, numri shumë i madh i turistëve e bën të domosdoshme praninë e një strukture përkujdesjeje të denjë për emrin.

Çdo javë, familjet nga Ulqini më kërkojnë të ndërhyj për të dashurit e tyre që ata të kenë qasje në kujdes, çdo javë më arrijnë histori të reja tragjike të njerëzve që mbërrijnë shumë vonë në spitalin e Tivarit apo Podgoricës. Gjithashtu po mendoj t’i kërkoj Ministrit të ardhshëm të Shëndetësisë një auditim në spitalin e Tivarit ku kujdesi është katastrofik me vonesa shumë të gjata në kujdesin diagnostik dhe terapeutik ose gabime ose neglizhencë, veçanërisht kur bëhet fjalë për persona të kategorive të paprivilegjuara.

Ju të dy jeni nga qyteti i Ulqinit. Popullsia e saj ka nevojë për një spital ku të gjithë mund të përfitojnë nga kujdesi cilësor. Ulqini nuk ka nevojë për hotele apo marina të reja, por për struktura bazë jetese si spital apo shkolla cilësore.

Ju dëshironi që ne të hyjmë në Bashkimin Evropian, ndaj ofroni popullatës sonë angazhime konkrete dhe reale në përputhje me vlerat evropiane që favorizojnë investimet bazë si shëndetësia apo arsimi. Është e kotë të zhvillojmë më tej turizmin nëse nuk mund të kujdesemi për punëtorët tanë, të afërmit e tyre apo turistët që na vizitojnë.

Shumë njerëz po vdesin për shkak të aksesit të dobët në kujdesin shëndetësor, çdo vdekje është një vdekje shumë.

Unë kam besim tek ju të dy, mos më tradhtoni dhe mos i tradhtoni bashkatdhetarët tanë, vështirësia e aksesit në kujdes, mungesa e barnave, korrupsioni kërcënojnë shëndetin dhe jetën e fëmijëve tanë, të prindërve tanë dhe të të dashurve tanë. Është thelbësore të gjesh një zgjidhje të shpejtë, të besueshme dhe të qëndrueshme.

Ju kërkoj solemnisht, si liderë politikë, të punoni sa më shpejt për të përmirësuar këtë situatë dramatike.

Si qytetar dhe mjek, kam një detyrim moral që t’u mundësoj njerëzve të jetojnë, rriten dhe plaken me shëndet të mirë.

Nuk mund të hesht më, ka ardhur koha për veprim. Ju jeni në krye, nëse nuk e bëni, kush do ta bëjë?

Nënshkruesi:

Prof. Hazrije Mustafiq

By admini