Staten Island New York – 1 Maj 2021

Marko Kepi , kandidati për Councilman për Nju Jork, ka prezantuar për elektoratin e tij shqiptar në Staten Island, atje ku jetojnë shqiptaro amerikanët , programin e tij të kësaj fushate ku në fokusin kryesor të tij shohim një projekt dinjitoz si realizimi i Qendrës Kulturore “Illyria House” , do jetë një shtëpi e ngrohtë me dyer të hapura për të gjithë shqiptarët, do kthehet në vatrën ku do bëj bashkë të vegjël e të mëdhenj, të rinj dhe të moshat e treta. Kjo Qendër do shërbejë si një ambient ku do ofrohen kurse të gjuhës shqipe dhe asaj angleze dhe ku shqiptaret mund te aplikojn per punesim. Ku ka menduar dhe për gjyshërit tanë të cilët tashmë do kenë vend-takimin e tyre për t’u argëtuar dhe pse jo për të qënë sa më afër traditës shqiptare.

‘Illirian House’ një Qënder e cila do jetë në dobi të Komunitetin, dhe që do promovoj kulturën shqiptare, dhe do mbaj gjallë gjuhen shqipe nder brezat e rinj që lindin në Amerikë me prejardhje shqiptare.

By admini