Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për here  të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në  Riga nga data 3 deri më 5 shkurt. Balt Tour përfaqëson ngjarjen më të

rëndësishme vjetore në turizëm kur bëhet fjalë për vendet baltike:  Estonia, Letonia dhe Lituania. Bazuar në vlerësimin e organizatorëve,  panairi mbledh rreth 900 ekspozues nga 30 destinacione botërore, 5,000 profesionistë të turizmit nga vendet baltike dhe mbi 30,000 vizitorë.

Paraqitja në këtë panair ishte një mundësi ideale për të vazhduar bashkëpunimin me turoperatorët turistikë nga vendet baltike të cilët vizituan qytetin tonë në tetor të vitit të kaluar dhe shprehën admirim të madh për bukuritë natyrore të Ulqinit. Në panair, drejtori Qazim Hoxhiq zhvilloi takime të shumta me përfaqësues të këtyre operatorëve turistikë, si mbështetja e aviacionit Baltik, Vanilla Travel, Kols Travel, Estravel, Latvia Tours, Estonian Travel, të cilët treguan interesim te madh për Ulqinin dhe kapacitetet akomoduese hoteliere me 4 dhe 5 yje dhe tashmë kane nisur një procedurë bashkëpunimi në mënyrë që hotelierët tanë të mund të presin mysafirët e parë nga këto vende gjatë sezonit turistik veror. Është e rëndësishme të theksohet se Air Baltic do të prezantojë linja të reja direkte Riga-Tivat nga 5 maji deri më 28 shtator, dhe tashmë 60% e kapacitetit është rezervuar paraprakisht.

Stenda e Malit të Zi u vizitua nga përfaqësuesit e Komunës së Rigës dhe përfaqësuesit e Ministrisë së Ekonomisë dhe Turizmit dhe zhvilluan takime me përfaqësues të delegacionit tonë. Në këtë panair, përveç Organizatës Nacionale Turistike të Malit të Zi, ofertën e tyre po e prezantojnë edhe kolegët nga Organizata e Budves dhe Podgorices. Gjithashtu, gjatë ditës së parë jane dhene deklarata të shumta për mediat që ishin të pranishëm në këtë panair dhe që bënë raportazha për ekspozuesit e panairit.

By admini