Nga Zyhni Beqiraj*

Duke u rikthyer në traditën tonë, Shoqate Kultrurore “ULQINI”-Durrës, me mbështetjen e Bashkisë Durrës si dhe Qendrës Kulturore “Aleksander Moisiu” ditën e marte, datë 16 tetor ora 17-00 në sallen Odeon Nilkolin Xoja organizon: “MBREMJE ULQINAKE”.

Kjo Veprimtari vec te tjerave do ti beje jehone mikpritjes qe populli i Durresit u beri te pareve tane kur erdhen ketu ne Durres, pasi Ulqini ra nen Malin e Zi. Ndaj ne breza u jemi mirenjohes dhe falenderues qytetit te Durresit. Kete mikepritje ulqinaket ia shperblyen me pune e kontribute per perparimin e qytetit te Durresit. Ndaj dhe jane nderuar me titullin “MIRENJOHJE E QYTETIT” per kontributin ne dekada te brezave te ulqinakeve per perparimin dhe zhvillimin e Durresit, ne detari si dhe ne te gjitha fushat e jetes.

Gjate kesaj Veprimtarie do te shfaqet :
—Dokumentari “FAMILJET ULQINAKE TE DURRESIT” realizuar nga nje grup nga Ulqini me ne krye Can Lazoja dhe sponsorizuar nga “Fondi i Popujve Pakice” ne Malin e Zi, Komuna e Ulqinit si dhe institucione te tjera ne Ulqin.
—Do kendohen kenge kushtuar Ulqinit e mikepritjes durrsake, do interpretohet ne piano Sonate Moxart,
—Si dhe do te nderohen me titullin “MIRENJOHJA E QYTETIT” intelektuale me origjine nga Ulqini per kontribute ne perparimin e qytetit te Durresit.

*Marrë nga faqja e autorit në facebook

By admini