Në Maqedoninë e Veriut ka filluar regjistrimit i popullsisë përkatësisht i personave që aktualisht jetojnë jashtë vendit, diplomatëve, ata që janë në vuajtjen e dënimit dhe personave të pastrehë. Ky proces do të zgjasë deri më 21 prill, kur edhe përfundon i gjithë procesi i regjistrimit, i cili për shtetasit që jetojnë brenda vendit do të fillojë më 1 prill.

Sipas Ligjit për regjistrimin e popullsisë, shtetasit e lindur në Maqedoninë e Veriut por që jetojnë më shumë se një vit jashtë vendit kanë mundësinë e regjistrimit online duke filluar nga 1 marsi e deri në 21 prill. Deri më tani janë regjistruar mbi 10.000 qytetarë nga jashtë, kurse fushata vazhdon akoma thotë drejtori i Entit Shtetëror të Statistikave, Apostol Simovski.

Sipas tij procesi i regjistrimit online të diasporës po rrjedh pa ndonjë problem të theksuar. “Informatat e mija flasin se aplikacioni është funksional gjatë gjithë kohës dhe se mërgimtarët po regjistrohen. Qasja deri tek aplikacioni është shumë e thjeshtë. Nuk e di nëse ka probleme të theksuara, por në faqen tonë të gjithë mund të paraqiten në rast se kanë probleme. Kishte një problem me numrat e amzës të personave, që janë lindur pas vitit 2000 por tashmë ai është tejkaluar”, thotë Apostoll Simovski./DW/

Linku i regjistrimit

https://census.stat.gov.mk/?fbclid=IwAR2B8n3B_9QNxbxM-OI6DM-qkeMr71EkehLnLEb3jBLvcyDzaK8serNNZIU

By admini