Familja e Mehmed Lubanit nga fshati Skje i Krajës

Në galerinë e Qendrës për Kulturë në Ulqin u hap sot ekspozita
fotodokumentare, e dytë me radhë , “Dogana e rendit të dytë Tivar – Dokumentacioni për lejekalimet dypronësore 1928”.

Në këtë fotogaleri ishin të publikuara për herë të parë shumë fotografi të vitit 1928 të shekullit të kaluara me pjestarë të familjeve nga fshatrat e Krajës. Fotografitë në atë kohë ishin realizuar nga organet kopetente shtetrore dhe shërbenin për kalimin e kufirit në mënyrë që të shfrytëzoheshin tokat e fshatarëve që pas vendosjes së kufirit ishin në pjesën e Shqipërisë, shkruan Ulqini Online.

Pjestarë të familjes së Hasan Gjeçbitraj nga Arbneshi i Krajës

Në këtë eskpozitë u shfaqen plot 82 dokumente dhe 54 fotografi.

By admini