Articles Posted in the " xheladin zeneli " Category  • MARRËVESHJA E HARRUAR QË ZHGËNJEU VOTUESIT SHQIPTARË

    Nga Xheladin Zeneli ( Një vit pas marrëveshjes së partive shqiptare për formimin e pushtetit vendor me PDS-në, Komunën e Ulqinit ) Rreth një viti më parë tre subjektet politike shqiptare që veprojnë në Komunën e Ulqinit (FRD, UDSH dheKualicioni “ Zgjohu” (në përbërje të së cilit ishin PD,Lëvizja Perspektiva dhe LDMZ),vendosën të përkrahin përfaqësuesin […]


  • PSE U ZVARRIT PËR 27 VITE ME RADHË, REALIZIMI I KOMUNËS SË PLOTË TË TUZIT?

    ShkruanXheladin Zeneli Siç dihet, Tuzi ( Malësia) ka gëzuar statusin e vet të komunës së plotë deri në vitin 1957, atëherë kur në mënyrë arbitrare iu muar ky status nga pushteti i atëhershëm monist malazezo-jugosllav. Me vendosjen e pluralizmit politik në vitin 1990 aktualizohet çështja e komunës së Tuzit ( Malësisë), ku subjekti i parë […]