Articles Posted in the " Ulqin " Category


 • ZEZAKËT E ULQINIT – Katër shekuj të negro-komunitetit shqipfolës

  Ulqini ka vazhduar të jetë një shënjues mileniumesh i historisë ballkanase pranë detit që nga koha kur u krijua si koloni greke, apo si një ngulim i dallueshëm ilir në Adriatik, prej kur edhe datojnë muret e tij të para ciklopike që vazhdojnë edhe sot të jenë themel i kështjellës impresive. Argumenti ynë lidhet me […]


 • Ngjarje e pazakontë në Kampionatin Evropian të shahut “Ulqini 2019”

  Serbët humbin lojën me rezultat zyrtar nga ekipi i Kosovës në Kampionatinian Evropian të shahut “Ulqini 2019” Nga Gani Kosumi Dje, në program ishin takimet e xhirosë së 7-të(të fundit) në Kampionatin ekipor të Evropës në shah “Ulqini 2019. Shorti deshi që të përballëen Drejtësia nga Prishtina dhe ekipit serb Taka ga Beogradi. Presioni i […] • Gatimet tradicionale të Ulqinit me rrethinë në funksion të turizmit

  Nga Gjekë Gjonaj Rajoni i Ulqinit  është i pasur me burime natyrore që ndikojnë në krijimin e një eksperience turistike të këndshme. Këto burime natyrore duke u kombinuar edhe me produktet gastronomike, të cilat gjithashtu janë të pranishme në këtë qytet, formojnë një bazë të konsoliduar të ofertës turistike të këtij destinacioni shumë  tërheqës për […]


 • Lorik Cana dëshiron të ndërtojë në Ulqin fushë sportive

  Në Ulqin qëndroi ish-Kapiteni i Kombëtares shqiptare Lorik Cana Ai u prit nga Kryetari i Ulqinit Loro Nrekiq dhe bashkëpunëtorët e tij. Duke i dëshiruar mirëseardhje, kryetari Nrekiq foli për Ulqinin, projektet zhvillimore e theks të veçantë i kushtoi talenteve sportive futbollit dhe sporteve të tjeramësohet nga Komuna e Ulqinit, transmeton Ulqini Online. Nga ana […] • MALI I ZI, SHTET I NDARË DHE I PAKONSOLIDUAR

  Diskursi politik Trajtimi i çështjeve të ndryshme  shoqërore në periudhën e pluralizmit  në Mal të Zi paraqet moment të veçantë për  analiza për këtë periudhë kohore, sepse kemi të bëjmë me ngjarje të cilat kanë përcaktuar fatin e këtij mjedisi duke u shkëputur përfundimisht nga  shteti i përbashkët më emrin ish-Jugosllavi. Por, jemi dëshmitar së  […]


 • Diga në Zenelaj në gjendje alarmante

  Siç mund të shihet dhe nga fotot, Diga në Zenelaj ndodhet në gjendje të shkatërruar.  Nga inxhinjerët e kontaktuar mësojmë se Digat janë lloj specifik i strukturave tërthore, dhe janë të projektuara për ta mbajtur ujin dhe zvogëluar erozionin, mësohet nga banorët e zonës, trasnmeton Ulqini Online. Thënë më thjeshtë, muajve të vjeshtës, kur edhe […]