Articles Posted in the " shoqata labeatet " Category

  • “Trevat shqiptare në Mal të Zi përmes fotografisë”

    Trevat shqiptare në Mal të Zi janë një thesar i çmuar i historisë dhe vlerave kulturore. Secila trevë me veçantinë e vet të bregut t’detit, t’liqenit, t’lumit apo malit përbajnë harten e bukurinave natyrore që i ka kriju Zoti për hater t’popullit tonë. Kur kësaj harte i shtohen edhe veshjet popullore me larminë e ngjyrave, […]  • ”Familjet fisnike shqiptare ne Koprin Venedikas”

    Ne Galerinë e Qendrës Kulturore, me datë 25.04.2017, në ora 20:00, bēhet hapja solemne e Ekspozites me titull: “Familjet fisnike shqiptare në Koprin Venedikas”. Ky eveniment organizohet nga shoqata “Labeatet”-Ulqin në bashkëpunim me shoqatën “Iliria” dhe drejtorin e Bibliotekës Kombētare në Koper të Sllovenisë, Peter Shoka. Siç dihet dy prej këtyre familjeve kanë prejardhje ulqinake, […]