Articles Posted in the " shas " Category

 • Shas: Aksion në largimin e një specie bimore

  OJQ Green Life të hënën, 29 qershor 2020. në kuadër të projektit “Përmirësimi i infrastrukturës turistike në zonën e Liqenit të Shasit” realizoi aksionin e heqjes së specieve akacie (Amorpha fruticosa) me popullsinë lokale rreth Liqenit të Shasit, mësohet nga kjo organizatë, tranmseton Ulqini Online. Aktiviteti synonte të tërhiqte vëmendjen e popullatës lokale ndaj karakteristikave […]


 • Politikani Millaçiq në Shas me ”trobojken”: Këtu mbrohet Mali i Zi

  Kryetari i partisë ”Prava Crna gora” Marko Milaçië i dërgoi një mesazh urimi qytetarëve të Malit të Zi me rastin e 13 Korrikut – Ditës së shtetësisë së Malit të Zi, me një mesazh para Kishës së Shën Gjonit, shkruan Portal  Analitika. Fotografia e marrë dhe e postuar në Portal Analitike para Kishës së Shën […]


 • ”NË FUND PRAPË SHASI DO FITOJË”

  Nga Haxhi Sulejmani * Shasi është mësuar me shkeljet e çizmeve jonjerëzore e shkatërrimtare. Megjithatë, përkundër gjithçkaje, ata që e gjymtuan dhe e luftuan, sot janë larg prej liqeni, kurse Ai është po aty, mbi syrin e ballit, mbi Liqenin e Shasit. Reagimi i vjetëm dhe i sivjetëm i qytetarëve autokton dha frytet e veta […] • LETËR E HAPUR DREJTUAR INSTITUCIONEVE VENDORE

  Nga Imami, Senad ef. Maku Marrë shkas nga ngjarjet e vitit të kaluar që ndodhën në qytetin antik ilir të Shasit të datës 08 korrik 2018, ku Kisha Ortodokse Serbe me në krye mitropolitin Amfillohije, erdhi dhe bëri thirrje për ritualet e tyre me të vetmin qëllim për ti përvetësuar dhe shëndrruar objektet ilire në […]

 • PROVOKIMI QË NDANË MALËSINË

  Diskursi politik Gjatë këtij viti që po  e lëmë pas shqiptarët janë duke u provokuar në vazhdimësi, kryesisht nga  Kisha Ortodokse Serbe, si në Shas e Ulqin, e duke vazhduar me kishën në Martinaj e malin e Rumisë, ndërsa së fundi kemi provokimin e radhës kësaj here në Malësi  nga siç thuhet rinia e DPS-it […]


 • Gjeka deklarohet rreth ngjarjes së ndodhur në Shas

  Gjeka: Për iniciativën rreth Shasit nuk kemi biseduar në nivel koalicioni qeverisës në Ulqin Kryetari i Partisë Demokratike Fatmir Gjeka të shtunën ka dhënë deklaratën e parë të tij rreth situatës të ditëve të fundit ku Ulqini ka qenë kryetemë e të gjitha mediave vendore por edhe të rajonit për shkak të ngjarjes së Shasit […]