Articles Posted in the " rumia " Category

 • Kësaj fundjave manifestimi tradicional gjithëpopullor ”Dita e Rumisë 2019”

  Kësaj fundjave, me 09 qershor 2019, Shoqata e bjeshkatarëve ”Rumia” nga Ulqini organizon për të tetin  vit me radhë manifestimin tradicional gjithëpopullor ”Dita e Rumisë 2019”. Qëllimi kryesor i këtij manifestimi është ruajtja dhe përtëritja e traditës shumëshekullore të popullatës vendore të daljes në majen e malit Rumisë, i cili konsderohet si simbol i ekzistencës […]
 • Inspektorati: Nuk ka bazë për prishjen e kishës në Rumi

  Inspektorati Urbanistik dhe Ndërtimor i Ministrisë së Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmit të qeverisë së Malit të Zi, gjatë kontrollit në majën e malit Rumi, ku gjendet e vendosur një kishë metalike nga ana e Kishës ortodokse serbe, ka konkluduar që nuk ka ndërtime të reja dhe se për atë zonë nuk ka dokumentacion të […]


 • Zenka i sigurt që qeveria do të veprojë për rastin në Rumi

    Reagimet e zyrtarëve të shtetit të Malit të Zi deri tani nuk ekzistojnë fare për rastin e ndërtimeve pa leje në Majen e Rumisë nga ana e Kishës ortodokse serbe. Reagimi i vetëm nga qeveria e Malit të Zi vjen nga ministri i pakicave dhe të drejtave të njëriut Mehmed Zenka. Ai është i […] • Betonizohet kisha në maje të Rumisë (foto)

  Kisha Ortodokse Serbe ka filluar punimet për betonizimin e kishes ne maje të Rumisë, kështu shkruan faqja Zëri i Krajës. Siç duket nga pamjet e fundit skeleti metalik i kishës eshtë fortifikuar më gurë. Është e turpshme që e gjithë kjo ndodhë ilegalisht pa asnjë leje ndërtimi dhe pushteti e në veçanti politikanet shqiptar heshtin […]


 • Materiale ndërtimore në Maje të Rumisë (foto)

  Në disa fotografi që qarkullojnë në internet mund të shihet se në Majen e Rumisë po vazhdojnë përgaditjet për punimet tashmë për ta betonizuar. Në informacione të siguruara nga faqja në FB, Zëri i Krajës, thuhet se tashmë në Majen e e Rumisë ka sasi të konsiderueshme të thaseve të çementos dhe me rërë që […]


 • ”Të gjithë në Rumi” – Kësaj të diele aktiviteti tradicional gjithëpopullor

  Kësaj të diele, me 10 qershor, Shoqata e bjeshkatarëve ”Rumia” nga Ulqini organizon për të shtatin vit me radhë manifestimin tradicional gjithëpopullor ”Dita e Rumisë 2018”. Qëllimi kryesor i këtij manifestimi është ruajtja dhe përtëritja e traditës shumëshekullore të popullatës vendore të daljes në majen e malit Rumisë, i cili konsderohet si simbol i ekzistencës […]