Articles Posted in the " Qani Osmani " Category

 • INFORMIMI DHE ETIKA E GAZETARISË

  Nga Qani  Osmani Etika duhet të jetë pika më e fortë e një gazetari, mirpo ajo është komponenti që le shumë për të dëshiruar në kohën e sodit  duke filluar që nga informacioni bazë i cili pothuajse nuk jepet asnjëherë i saktë për një ngjarje të caktuar të ndodhur, deri tek cënimi i të drejtave […]


 • ADEM DEMAÇI – LUFTËTAR I PAEPUR I LIRISË!

  Nga Qani Osmani Më 26 korrik të vitit 2018,  pushoi së rrahuri zemra e madhe e njeriut i cili ishte simbol i çështjes kombëtare dhe i shqiptarizmit. Adem Demaçi u shkri si qiriu, por drita e tij do të shkëlqejë përjetësisht në botën shqiptare, ndërsa emri i tij do të vazhdoj t’i frymëzojë brezat që […]


 • ATY KU POLITIKA DIRIGJON KULTURËN

  Nga Qani  Osmani Jetojmë në një kohë të vështirë, e cila kulturën e ka mbështetur për muri, kur kultura është bërë prone e “estradës politike”. Të gjithë na jemi dëshimtarë që kultura sot në shoqërinë tonë është skajshmërisht e politizuar. Është pothuajse e pamundur të shohim një manifestim kulturor ku në rreshtat të parë nuk […]


 • Lypja, mbijetesë apo biznes i pistë?

  Kur ekzistenca e njeriut është e rezikuar dhe kur nuk ka alternativë tjetër për të mbijetuar individi me ndërgjegje dhe ndjenjën e turprit mund ti nënshtrohet lypjes. Lypsarët janë bërë pamje thuajse të pashmangshme në shumicën e qyteteve europiane, ballkanike dhe te atyre në trojet shqiptare. Dhe derisa një pjesë e tyre mbijetojnë në këtë […]


 • DËSHTIME TË DHIMBSHME TË POLITIKËS SHQIPTARE NË MAL TË ZI!

  Nga Qani  Osmani Thënia e famshme e Hegelit se “Çdo popull e ka demokracin që e meriton”    është një e vërtetë e përgjithshme historike që është dëshmuar asokohe dhe po dëshmohet edhe në ditët e sotme. Një filozofi e tillë politike që në shikim të parë duket e thjeshtë, njëkosisht shpreh një mendim shumë të […]


 • INJORANCA POLITIKE

  Nga Qani  Osmani Që në fillim vlen të kujtojmë shprehjen që përdor populli “Injoranca është burimi i gjithë të këqijave”. S’ka dyshim se këtë thënie e ka vërtetuar praktika e jetës në ç’do periudhë kohore. Por mendoj se në ditët e sotme dukuria e injorancës te ne, për dimensionin që ka marrë dhe mënyrën se […]


 • PARADOKSE SHQIPTARE!

  Nga QANI  OSMANI Në këtë kohë dhe periudhë të vështirë nëpër të cilën kalon populli shqiptar në përgjithësi, si dhe popullata shqiptare në Mal të Zi, ajo që bie në sy janë paradokset e shumta, të cilat vështirë të kuptohen dhe arsyetohen si të tilla. Madje, të shumta janë pikëpyetjet dhe pikëçuditëset me të cilat […]


 • HARMONIA DHE TOLERANCA FETARE TE SHQIPTARËT

  Nga Qani  Osmani    Shqiptarët janë një ndër popujt me shumë probleme, si ekonomike dhe politike por me një harmoni dhe tolerancë të rrallë ndërfetare. Kjo harmoni dhe tolerancë mbështetet në vetëdijen kombëtare për faktin se të gjithë shqiptarët të të gjitha besimeve janë të një gjaku dhe të një gjuhe kanë origjinën, truallin dhe […]


 • TRAGJEDITË DHE IRONIA NJERËZORE!

  NgaQani Osmani Kohëve të fundit të shumta kanë qenë dhe janë fatkeqësitë, dhimbjet, vuajtjet dhe brengat e njerëzve anëkend botës, ashtu siç janë të shumta vatrat dhe vendet e këtyre fatkeqësive, dhimbjeve, vuajtjeve dhe brengave. Iraku, Siria, Jemeni, Somalia, libia, Palestina, Nigeria, Sudani, Mijanmari, Afrika Qendrore, Afganistani, Mali, Kongo, Kashmiri etj. janë vetëm disa vende […]


 • ISLAMOFOBIA

  Nga Qani  Osmani                                    Që prej ekzistimit të njerëzimit nuk ka të ndalur lufta mes së mirës ndaj së keqes, mes drejtësisë ndaj padrejtësisë dhe mes humanizmit ndaj ligësisë, sepse kjo luftë vlerash është e inkorporuar në vetë qenien e njeriut si mishërim i së mirës Hyjnore përkundër së keqes djallëzore.  Pikërisht falë këtyre vlerave […]