Articles Posted in the " plave e guci " Category

 • TAKIMI i PLAVË-GUCISË

  Më 1 gusht 2019, ora 10.00 deri 11.00, te Bar-Restorant “Krojet” në Vuthaj, do të organizohet “Takimi i Plavë- Gucisë”, që po vjen pas “Takimit të Tiranës” dhe “Takimit të Gjakovës”. Në këtë event do të ketë: Fjalë Rasti. Përshendetje. Ndarje e Mirënjohjeve… Këngë e recitime. Etj. Përurimi i librit poetik “Për Ty, Plavë-Guci” (Nga […]
 • Për ngjarjet në Martinaj reagon ish presidenti shqiptar Sali Berisha (video)

  Të hënën në fshatin Martinaj të Gucisë rreth 40 pjestarë të kishës ortodokse serbe, kishin shkuar për te bërë liturgji fetare në themelet e një kishe të pa qenë kurrë, në tokë të uzurpuar shqiptare, pronë e familjes Prelvukaj me shekuj. Për këtë ngjarje ka reaguar sot edhe ish presidenti dhe ish kryeministri i Shqipërisë, […]

 • ËNDRRAT MUND TË BËHEN REALITET – Histori suksesi e mërgimtarëve tanë

  Shkruan Esad Gjonbalaj Ëndrrat kanë të bëjnë shpesh me dëshirat e mundshme e të pamundëshme për të ndërtuar një jetë dhe një shpresë më të mirë, por shpeshherë janë përtej mundësisë së kontrollit dhe arritjes nga vet ëndërruesit. Çdo mërgimtar kur del nga pragu i shtëpisë ku u lind dhe u rrit ëndërron që një […] • I KËNDON ZEMRA POETIT SHEKULLOR SHABAN NOKSHIQI

  Ramiz LUSHAJ   1. Poeti Shaban Bali Nokshiqi i kapërceu 91 vite moshë. Po rrok qindshin. Poet shekullor. Ai mbahet si lis i vendlindjes e lisnon në kohë e për kohërat.   E veçanta e tij është se në katër vitet e fundit i ka botue katër libra. E ka adet, ka nji libër në […]