Articles Posted in the " ostrosi " Category

  • Të martën, VERA NË KRAJË 2019

    F T E S Ë PËR MANIFESTIMIN TRADICIONAL KULTUROR GJITHËPOPULLOR   VERA NË KRAJË 2019 E martë, më 20 gusht 2019  në OSTROS, në orën 20:30 Mirë se vini!   VERA NË KRAJË 2019 Të nderuar-a, Me kënaqësi ju njoftojmë se, me gjithë vështirësitë financiare dhe disa vështirësi të tjera, me të cilat po ballafaqohemi, në […]


  • “Çdo kund ndërtohet nga diçka, e në Krajë asgjë”

    Nga Hajrullah Hajdari           Me ndarjen e re territoriale në Mal të Zi, në vitin 1957, komuna e Krajës ishte suprimuar dhe i ishte bashkangjitur komunës së Virpazarit, përkundër faktit se para se të themelohej komuna e Krajës, ajo i takonte Ulqinit dhe vepronte si nënprefekturë e kësaj komune dhe nga territori i asaj komune […]


  • “Fshati im i zbrazur” (video)

    Emigrimi i popullsisë shqiptare nga trevat e veta shumëshekullore në Mal të Zi është një ndër problemet më të mëdha me të cilën jemi ballafaquar, po ballafaqohemi dhe sipas të gjithave gjasave do të ballafaqohemi. Sot në rrethinën e Ulqinit, në Anë të Malit dhe në Krajë, ka fshatra të tëra që nuk kanë pothuajse […]