Articles Posted in the " ostros " Category


 • Tragjedi në Krajë – ANULOHET FESTIMI I DITËS SË FLAMURIT NË KRAJË

    Ju njoftojmë se Manifestimi me rastin e 28 – Nëntorit – Ditës së Flamurit, të cilin e planifikuam  ta mbajmë në Krajë, të martën, më 27 nëntor 2018, në orën 19:00, e që e shpallem ne media, madje edhe filluam dërgimin e ftesave për pjesëmarrje në festimin tone të përbashët, për shkak të ngjarjes […]


 • Ostros: U KRYE MEREMETIMI I PULLAZIT TË GODINËS SË SHKOLLËS FILLORE

  Nga Ali Gjeçbritaj   Në fillim të vitit shkollor krahas aktiviteteve të rregullta dhe përgatitjeve të rëndomta të trupit arsimor për fillim të mbarë të vitit shkollor të procesit edukativo-arsimor në shkollën fillore “Gjergj Kastrioti –Skënderbeu” në Krajë paralelisht u zhvilluan e dhe punime në sanimin e objektit shkollor dhe meremetimin e pullazit të sallës […]


 • Gjeçbritaj: Kryetrimi dhe vepra e tij jetojnë në qenien tonë

  Nga Ali Gjeçbritaj VITI I SKENDERBEUT   Viti i Skënderbeut po shenohet gjithandej kah frymojnë shqipatarët me aktivitete të ndryshme. Kaluan 550 vjet që kryetrimi iku në amshim, la pas vetës heroizëm të cilin jo vetëm shqiptarët por gjithë Europa po e shenon në mënyra dhe forma të ndryshme. Pesqind e pesëdhjetë vjetë nuk janë […] • NË KRAJË U KREMTUA DITA E FLAMURIT

  Nga Ali Gjeçbritaj Të dielën më 26 nëntor  Shoqata “Kraja” me rastin e festimit të 28 Nëntorit organizoi për qytatarët e Krajës dhe të tjerët një manifestim kulturor. Manifestimi u mbajt në Ostros në Sallën e Shtëpisë së Kulturës. Manifestuaesit i argëtuan këngëtarët vendas Myzafer Koliqi, Blerim Marshiqi, Afrim Çobi dhe DJ Labeat Draga. Agron […]


 • Reportazh nga Kraja

  Reportazhi: Kraja, udhtiëm nëpër Trojet Shqiptare   Nga Kraja, Beqir SINA   Kraja – në një udhëtim qe e pershkruam 25 kilometra te gjithe luginen e bukur me ato 8 fshatra njeri ma i bukur se tjetri : Arbneshi, Skjeja, Ostrosi Madh, Ostrosi Vogel, Martiq, Boboshti, Keshtenja, Ftjani.     KRAJA : Vizitorë nga Shqipëria, […]


 • Ostros: Mjeku në pushim, banorët pa shërbim mjekësor

  Banoret e Ostrosit me rrethinë Krajës po balafaqohen me probleme serioze kur në ambulancën e Ostrosit nuk ka mjek që shërben qytetaret. Beqir Berjasheviq, banor në Ostros dhe njëheri drejtor i shkollës fillore të atjeshme i është dejtuar gazetës barinfo për këtë problem. Sipas tij, çdo herë kur mjeku që punon në Ostros merr pushim […]


 • “ATY KU FLET HESHTJA”

  Nga Ali Gjeçbritaj   ATY KU FLET HESHTJA Kotët, qepallat i janë rënduar, ka mbyllur sytë dremitë Kraja ime , bukuroshe e fjetur endërron në mes të errësirës e hijës së rëndë nën Rumi projektuesit e shfarosjës kërcasin gishtrinjët, zgërdhijnë dhëmbët, dosat pjellin dërkucë, numri i derrave të egjër shtohet bredhin kudra me këlyshë, zagari […]