Articles Posted in the " malesia madhe " Category


 • Në Nju Jork u shënua 107 vjetori i Kryengritjes së Malësise se Madhe

  Nga Beqir SINA, Nju Jork, Kryengritja e Malësisë e vitit 1911 e organizuar dhe e udhehequr nga Dede Gjo Luli : Kthese e rëndësishme në gjithë historinë e popullit shqiptar EASTCHESTER – BRONX(NY): Shoqata Atdhetare”Malësia e Madhe” në Nju Jork, organizojë të shtunën në mbrëmje, në lokalin “Eastwood Manor” në Bronks – Nju Jork, mbrëmjen […]


 • ”Ma parë pranojmë vdekjen ndër ne se jetën nën robëni”

  Dokumenti i krerëve dhe parisë së Zonë Neutrale Nr. 2  të  Malësisë së Madhe   Nga Gjekë Gjonaj Nën presionin dhe me vendimin e  Fuqive  të  Mëdha  (evropiane)   në vitin 1944  një pjesë e Malësisë së Madhe  gëzonte statusin e  një zone   neutrale.  Në përbërje të Zonës Neutrale nr.  2  bënin pjesë  fshatrat ( katundet)  […]


 • “Malësia e Madhe Pëllëmbë dhe Thesar – Pëllëmbë dhe Histori”

  Udhëtim nëpër Trojet Shqiptare, “Malësia e Madhe Pëllëmbë dhe Thesar – Pëllëmbë dhe Histori” Nga Malësia, Beqir SINA MALESIA : Duke marrë shkas dhe i nxitur nga emisioni i Drejtorit të Televizionit të Shqiptarve të Amerikës, ALBTVUSA, zotit Gani Vila – “Malësia e Madhe Pëllëmbë dhe Thesar”, për të vazhduar udhëtimin tim të gjatë nëpër […] • “LOGU I BJESHKËVE” I MALËSISË SË MADHE DHE AT GJERGJ FISHTA

  Nga Frank Shkreli Disa javë më parë, ashtu si edhe çdo verë tjetër gjatë 17-viteve të fundit, në Kelmend të Malësisë së Madhe, u organizua një aktivitet kulturor me veshje, muzikë dhe valle tradicionale të Malësisë së Madhe.  Në përgjithësi, kjo është një ngjarje për të venë në dukje trashëgiminë historike të kombit shqiptar, si […]