Articles Posted in the " luljeta avdiu " Category

  • Ritakim në shkollën e Sukubinës me mësuesen e parë

    Ritakim nē shkollēn e Sukubinës me mësuesen e dikurshme të viteve shkollore 1990-94 Nga Luljeta Avdiu Cura Sukubinē 28.06.2020 Mësuesja e klasës së parë asht dashnia e parê përshkollēn, asht motivimi i fêmijës në kontaktin e parë me bankat dhe me çanten që peshon randë.Mësuesja e klasës së parë asht dashnia që s’ ban me […]


  • FOTOGRAFIA SI SHQETËSIM DHE BINDJE

    (Shqiptarët në Malin e Zi – ID e dëbuar) (Përshtypje nga ekspozita me fotografi “Trevat shqiptare në Malin e Zi përmes fotografisë”, mbajtur në Ulqin, më 27.11.2019, në nder të ditës së flamurit kombëtar) Argëzon SULEJMANI Nga një vegim, nga një fotografi kanë rrjedhur kryeveprat më të mëdha njerëzore e kulturore. Më lejoni që këtë […]  • “Trevat shqiptare në Mal të Zi përmes fotografisë”

    Trevat shqiptare në Mal të Zi janë një thesar i çmuar i historisë dhe vlerave kulturore. Secila trevë me veçantinë e vet të bregut t’detit, t’liqenit, t’lumit apo malit përbajnë harten e bukurinave natyrore që i ka kriju Zoti për hater t’popullit tonë. Kur kësaj harte i shtohen edhe veshjet popullore me larminë e ngjyrave, […]