Articles Posted in the " kriporja e ulqinit " Category

 • Kriporja e Ulqinit edhe zyrtarisht park i natyrës

  Nga Gjekë Gjonaj Kryetari i Kuvendit Komunal të Ulqinit dr.  Ilir Çapuni sot nënshkroi  Vendimin për shpalljen e parkut të natyrës „Kriporja e Ulqinit”, i cili u miratua në Kuvendin Komunal më 26 qershor 2019.  Në fjalimin e tij përshëndetës, kryetari i Kuvendit dr.  Ilir Çapuni kujtoi të pranishmit për  gjenezën  e këtij vendimit nga […]


 • Nënshkruhet vendimi për shpalljen e parkut të natyrës ”Kriporja e Ulqinit”

  NË PREZENCËN E AMBASADORËVE TË BRITANISË SË MADHE DHE GJERMANISË, FIRMOSET VENDIMI HISTORIK PËR SHPALLJEN E PARKUT TË NATYRËS „KRIPORJA E ULQINIT” Sot, në prezencën e nënkryetarit të Kuvendit të Malit të Zi Genc Nimanbegut, ministrit të Ministrisë së Zhvillimit të Qëndrueshëm Pavlle Radulloviq, shkëlqesisë së saj ambasadores së Britanisë së Madhe në Mal të […]


 • Kuvendi i Ulqinit shpalli kriporen park të natyrës

  Kuvendi komunal i Ulqinit shpalli sot Kriporen e Ulqini park të natyrës. Ky vendim gëzoi pa masë të gjithë qytetarët pasi me këtë hap pamundësohet ndërrimi i dedikimit të kësaj hapsire. Qyteti i Ulqinit me dekada të tëra përveç turizmit ka qenë i njohur edhe për prodhimin e kripes, shkruan Ulqini Online. Qeveria e Malit […]


 • Ambasadorja e SHBA-ve interesohet për Kriporen e Ulqinit, takon Nimanbegun

  Nënkryetari i kuvendit të Malit të Zi, Genci Nimanbegu pranoi sot ambasadoren e SHBA-ve në MZ, SHS Judy Rising Reinke dhe në atmosferën miqësore shkëmbyen mendimet dhe informata mbi situatën politike në Mal të Zi, në shtetet e rajonit, si dhe mbi përparimin e Malit të Zi në negociatat për integrimin në BE. Nënkryetari Nimanbegu […]


 • Vazhdimi i debatit publik për mbrotjen e Kripores

  Komuna e Ulqinit fton të gjithë të interesuarit të marrin pjesë në vazhdimin e Debatit publik për draf-propozimin e Studimit për mbrojtjen e Kripores së Ulqinit dhe Propozim-vendimit për shpalljen e Kripores së Ulqinit mjedis i mbrojtur natyrorë, më datën 31.01.2019, ora 18:00, në sallën e Kuvendit Komunal të Ulqinit. Në debat publik do të […] • Peticion për pronësinë e kripores së Ulqinit (VIDEO)

  Në Ulqin nisi nënshkrimi i peticionit për përcaktimin e pronësisë së Kripores me qëllim mbrojtjen e biodiversitetit dhe prodhimin e kripës. Peticioni do t’i drejtohet Qeverisë së Malit të Zi, raporton Zëri i Amerikës. Raporti i komisionit të BE-së për progresin e Malit të Zi gjatë vitit të kaluar, parashikon mbrojtjen dhe menaxhimin e qëndrueshëm […]


 • Kërkojnë mbylljen e kanalit te Krypores

  Kryetari priti inicjatoret per mbylljen e kanalit te Krypores Kryetari I Komunës Nazif Cungu  me bashkëpunëtorë  u takuan me qytetarë  që jetojnë në afërsi të  Port Milenës. Pasi kishim të bënim me kërkesën e tyre për mbylljen e kanalit të kripores, në takim merrte pjesë dhe Drejtori i falimentimit të kripores Ognjen Jovoviq. Qytetarët duke […]