Articles Posted in the " kraja " Category

 • Kraja – Ana e Malit, ndeshje volejbolli për nder të 28 Nëntorit

  Me një aktivitet të bukur sportiv, të rinjtë nga Kraja dhe Ane e Malit festojnë festën më të madh shqiptare, 28 Nëntorin – Dita e Flamurit. Ndeshja e volejbollit ndërmjet Krajës dhe Anës së Malit është paraparë të luhet sonte, e diel me 26 nëntor, me fillim nga ora 17. Ndeshja luhet në sallën e […]


 • Reportazh nga Kraja

  Reportazhi: Kraja, udhtiëm nëpër Trojet Shqiptare   Nga Kraja, Beqir SINA   Kraja – në një udhëtim qe e pershkruam 25 kilometra te gjithe luginen e bukur me ato 8 fshatra njeri ma i bukur se tjetri : Arbneshi, Skjeja, Ostrosi Madh, Ostrosi Vogel, Martiq, Boboshti, Keshtenja, Ftjani.     KRAJA : Vizitorë nga Shqipëria, […]


 • “ATY KU FLET HESHTJA”

  Nga Ali Gjeçbritaj   ATY KU FLET HESHTJA Kotët, qepallat i janë rënduar, ka mbyllur sytë dremitë Kraja ime , bukuroshe e fjetur endërron në mes të errësirës e hijës së rëndë nën Rumi projektuesit e shfarosjës kërcasin gishtrinjët, zgërdhijnë dhëmbët, dosat pjellin dërkucë, numri i derrave të egjër shtohet bredhin kudra me këlyshë, zagari […]
 • “Fshati im i zbrazur” (video)

  Emigrimi i popullsisë shqiptare nga trevat e veta shumëshekullore në Mal të Zi është një ndër problemet më të mëdha me të cilën jemi ballafaquar, po ballafaqohemi dhe sipas të gjithave gjasave do të ballafaqohemi. Sot në rrethinën e Ulqinit, në Anë të Malit dhe në Krajë, ka fshatra të tëra që nuk kanë pothuajse […]