Articles Posted in the " haxhi zeneli " Category

 • SHQIPTARËT NË NJË GJEOSTRATEGJI TË RE TË BALLKANIT!

  Nga Haxhi Zeneli Aspiratat e shqiptarëve për të jetuar të gjithë si një komb i bashkuar ka egzistuar që prej kohësh,por siç duket kjo ide sot ende ka dilema,si nga vetë shqiptarët,nga fqinjët e tyre,por edhe nga Europa. Disa nga politikanet kanë thënë :”se s’ka ndryshime të kufijëve”,por sipas gjëndjes reale në teren,nuk ka gjasa […]


 • Mërgimtari ynë Sulejman Pali votohet si biznesmeni më i mirë i vitit

  INTGRIMI I SHQIPTARËVE NË MJEDISIN E SHOQËRISË AMERIKANE, ÇDO DITË E MË SHUMË! Nga H. Zeneli Me datën 24 Prill,në Restoranin,”Tesoro D’italia”në Pleasantville N.Y.,në pronsin e një bashkëvendasit tonë nga Trieshi i Malsisë, Pjeter Lucaj, u shtrua një darkë solemne, ku anëtarët e këti qyteti të ashtuquajtur: “Pleasantville Chamber of Commerce” morën shumicën e nominimeve […]


 • PËRSE U SHKATRRUE DJERËSA E 45 VITEVE NË SHQIPËRI?

  Shkruan:Haxhi Zeneli Sipas njohurive që kemi sot,rezulton se Shqipërija brënda dhe jashtë,është një tokë e pasur me naftë dhe hidrokarbure.Kjo pasuri e shqipërisë asnjëhë deri më sot nuk ka mundur të shfrytzohët në maksimum nga populli i sajë.Por mund të themi se koha më e cilësuar që këto pasuri shfrytzoheshin,për të mbështetur ekonomin e vendit,ishte […]


 • Njerëzimi ka arritur një gjendje të varfër shpirtërore

  Shkruan: Haxhi Zeneli Njerëzimi prej që ka egzistuar,çdo herë ka qenë në përpjekje të gjetjes së metodave të organizimit të shoqërisë,dhe pas gjetjes,është munduar që ti përmbahet atyre.Por me kalimin e kohës këto metoda apo rregulla organizative shoqërore kanë filluar të ndryshojnë sipas nevojes së shoqërisë,por gjithmonë kanë shërbyar në interes të një klase që […]


 • PASIONI PËR KËNGËN DHE VENDLINDJEN

  Nga Dr.Nail  Draga  Haxhi Zeneli, ME KËNGË NGA VENDLINDJA NË AMERIKË, Botoi:Art Club, Ulqin,2017        Angazhimi i diasporës shqiptare paraqet faqe të  ndritur në historinë e popullit shqiptarë. Ata krahas obligimeve të tyre nuk kanë kursyer për çështjen kombëtare shqiptare, ku rasti i Kosovës paraqet momentin me transparent në ketë dimension. Jo vetëm qe ndihmuan […]
 • E verteta mbi luftrat e Skenderbeut

  GJERGJ KASTRIOTI-SKENDERBEU “GJENERALI I KRYQIT” Shkruan Haxhi Zeneli Shqiptarët janë një popull që krijuan një histori të lavdishme,por në anën tjetër kishin vështërsi ti mbronin tokat dhe historin e tyre nga armiqët që vazhdimisht e okuponin këtë popull për ta ndyshuar apo eliminuar nga faqa e dheut.Gjatë historisë nga gjiri i këti populli heroik lindën […]


 • Haxhi Zeneli vjen “Me këngë nga vendlindja në Amerikë”

    Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” ka botuar këto ditë librin “Me këngë nga vendlindja në Amerikë” të autorit Haxhi Zeneli. Në libër autori, i cili vetë është këngëtar popullor, trajton rëndësinë e artit dhe muzikës në ruajtjen e ekzistencës së popullit shqiptar në Anën e Malit, Ulqin dhe në trevat tjera shqiptare […]


 • Intervistë e posaçme me këngëtarin ulqinak të muzikës popullore Haxhi Zeneli

  Intervistojë Beqir SINA Këngëtari Haxhi Zeneli, mbas 37 vјetëve, prej kur ai ishte nјë artist і rі, student shqiptarë, nga Ulqini,në Universitetin e Prishtinës, me pjesëmarrjen e tij në një audiencë, atje, do të realizonte ëndërrën parë, рër t’u bër një këngëtar i njohur e kësaj treve, që do të linte gjurmë në këngën popullore, […]