Articles Posted in the " guci " Category

 • Plavë- Gucia Eden i Parajses Shqiptare!

  Aty ku flet shqip toka dhe qielli, guri dhe druri. Nga AZGAN HAKLAJ Refleksion në 30- vjetorin e SHKA Maja e Karafilit Plavë-Guci. Plava dhe Gucia, 2 hirushet e trojeve tona etnike përkunden prej mijra vjeçarësh në djepin e legjendave.Aty Lahuta e lashtë iliriane me tingujt kumbues dhe vajtimtar përjetëson simbolet e pavdekshme të historisë […]


 • TAKIMI i PLAVË-GUCISË

  Më 1 gusht 2019, ora 10.00 deri 11.00, te Bar-Restorant “Krojet” në Vuthaj, do të organizohet “Takimi i Plavë- Gucisë”, që po vjen pas “Takimit të Tiranës” dhe “Takimit të Gjakovës”. Në këtë event do të ketë: Fjalë Rasti. Përshendetje. Ndarje e Mirënjohjeve… Këngë e recitime. Etj. Përurimi i librit poetik “Për Ty, Plavë-Guci” (Nga […]


 • KU PO ECËN FONDACIONI PLAVË-GUCI

  Nga Esad Gjonbalaj “Fondacioni Plavë Guci shoqatë e Plave Guciaseve me veprimtari ne SHBA do të mbaj kuvendin zgjedhor me datën 14 Prill 2019” U bënë njëzetepesë vjet që kur shoqata jonë filloi një rrugëtim të gjatë, me krenari e dinjitet, por edhe me zvarritje varësisht nga periudhat dhe ngjarjet e kohës dhe lidreshipi i […]


 • I KËNDON ZEMRA POETIT SHEKULLOR SHABAN NOKSHIQI

  Ramiz LUSHAJ   1. Poeti Shaban Bali Nokshiqi i kapërceu 91 vite moshë. Po rrok qindshin. Poet shekullor. Ai mbahet si lis i vendlindjes e lisnon në kohë e për kohërat.   E veçanta e tij është se në katër vitet e fundit i ka botue katër libra. E ka adet, ka nji libër në […] • KUNDËSHTOJNË NDËRTIMIN E MINIHIDROCENTRALIT NË PLAVË-GUCI

  DEKLARAT PËR OPINION E MERGIMTARËVE NGA HOTI NË PLAVË-GUCI New York 12 Qershor 2017 Hoti në Plavë-Guci është një vendbanim etnikisht i pastër dhe në të banojnë vetëm shqiptaret autokton, përndryshe Hoti në të kalurën e afërt kishte mase 70 shtëpi, ndërkaq si çdo vendbanim tjetër shqiptar në Plave Guci sot vuan nga plaga e […]