Articles Posted in the " gjeke gjonaj " Category

 • Malësia e fitoi betejën me koronavirusin

  Nga Gjekë Gjonaj Komuna e Tuzit e cila u prek nga Covid-19 në Mal të Zi   fitoi betejën ndaj  pandemisë. U shërua pacienti i fundit me koronavirus. Këtë lajm të mirë e  kumtoi Instituti i Shëndetit Publik në Mal të Zi.   Që nga  data 23 mars kur në këtë komunë u regjistruan 15 rastet e […]


 • Për Pashkë dhe Ramazan gjithçka njësoj, por ndryshe

  Nga Gjekë Gjonaj Shqiptarët, shekuj me radhë, kanë kremtuar bashkë festat fetare të njëri-tjetrit. Kjo vlerë   unike e   të së kaluarës dhe të sotmes së shqiptarëve këtë vit u shënua pak ndryshe për dallim nga vitet e më përparshme.  Situata e jashtëzakonshme e krijuar nga pandemia e koronavirusit ndryshoi ritualet fetare  të komunitetit shqiptar katolik, […]


 • Malësia në karantinë u shndërrua në një yll solidariteti njerëzor

  Nga Gjekë Gjonaj Nuk është aspak e lehtë të qëndrosh në izolim të plotë, siç qëndruan qytetarët e Malësisë 21 ditë radhazi. Përkundrazi, është tepër e vështirë të kalosh orë të tëra në një hapësirë të vogël, i mbyllur brenda mureve të shtëpisë, pa e ditur se si do të jetë dita që vjen. Këtë […]


 • Gatimet tradicionale të Ulqinit me rrethinë në funksion të turizmit

  Nga Gjekë Gjonaj Rajoni i Ulqinit  është i pasur me burime natyrore që ndikojnë në krijimin e një eksperience turistike të këndshme. Këto burime natyrore duke u kombinuar edhe me produktet gastronomike, të cilat gjithashtu janë të pranishme në këtë qytet, formojnë një bazë të konsoliduar të ofertës turistike të këtij destinacioni shumë  tërheqës për […]


 • Në prag të vendosjes së bustit të Gjergj Kastriotit -Skënderbeut në Triesh

  Dëshmohet fryma e  bashkimit dhe atdhedashurisë skenderbegiane  Nga Gjekë Gjonaj Vendosja së shpejti e trupores së heroit tonë kombëtar Gjergj Kastrotit- Skënderbeut  në oborrin  e shkollës nëntëvjeçare  në   Triesh – Malësi,  e cila    me krenari mban emrin e tij më se gjysëm shekuli  është dhurata më e bukur dhe më e çmuar që ka marrë ndonjëherë […]


 • Shotë ( Sherif) Muji Gjokaj, humanisti i Malësisë

  Nga Gjekë Gjonaj Ka shumë vite që kisha dëgjuar ndër malësorë fjalë miradije për bujarinë, fisnikërinë dhe bamirësinë e Shotë Mujit Gjokaj, i cili tash 45 vjet jeton në Beograd. Po ashtu edhe për vëllezërit, prindërit dhe paraardhësit e familjes së tij, të cilët u dalluan në Malësi për vepra të mëdha njerëzore që përmenden […] • Sfidat e kryetarit të ri të Komunës së Tuzit

  Qeverisje në shërbim  të qytetarëve , e jo  të pushtetarëve NgaGjekë Gjonaj Tuzi -komuna më e re në Mal të Zi,  nga e shtuna  e kaluar,   fitoi edhe kryetarin e ri  Nikë Gjeloshaj, kandidat i dalë nga bashkimi i tri partive shqiptare. Emërimi i tij nga 21 këshilltarë , 16 nga radhët e Forumit Shqiptar, […]


 • Magnoliet do t’i japin një bukuri tjetër Ulqinit

  Nga Gjekë Gjonaj Qyteti i Ulqinit është vlerësuar si qytet i palmave  që prej vitit 1960 kur në Plazhin e Vogël të Ulqinit u mbollën masivisht palma përgjatë shëtitores. Ato deri para një viti  zbukuronin  parqet, sheshet dhe bulevardet e  këtij qyteti. Madje ato kanë shërbyer si dekor simbol edhe në  oborret e shumë shtëpive […]


 • A do të sjellë bashkimi i partive politike shqiptare pranverën në Malësi

  Nga Gjekë Gjonaj  Të gjithë shqiptarët iu gëzuan lajmit se  partitë politike shqiptare  në Tuz, Alternativa Shqiptare, Lidhja Demokratike Shqiptare dhe Unioni Demokratik i Shqiptarëve  u pajtuan të dalin në një listë të përbashkët në zgjedhjet  lokale të datës 3 mars 2019. Ky koalicion, ndonëse i vonuar, megjithatë vjen në kohën e duhur për maksimalizimin […]