Articles Posted in the " Frank Shkreli " Category

 • PROF. DR. THANAS GJIKA – SHEMBULL ATDHETARIZMI

  (ME RASTIN E 75-VJETORIT TË LINDJES)* Nga Frank Shkreli  Përshëndetje i dashur Thanas – urimet më të përzemërta prej meje dhe bashkëshortes sime Viki – me rastin e 75-vjetorit të lindjes suaj. Uroj t’ia kaloni sa më mirë te ‘Fruit Land Restorant‘ Harvard MA mes familjarëve e miqve tuaj, që jeni mbledhur për të festuar […] • TË NDARË DHE TË PËRÇARË?!

  Një parashikim i dështimit të Samitit të Berlinit –tre vjetë më parë  Shënim: Skema për ndryshim kufijsh ose shkëmbim territoresh, e tjera,  e trojkës Rama-Vuqiç-Thaçi kishte filluar për së mbrapshti në Beograd me takimin Rama -Vuçiq në tetor të vitit 2016.  Një shikim mbrapa dhe një parashikim, shkruar me 18 tetor, 2016 – pas takimit […]


 • “UNË KAM TË DREJTË E TI JE IDIOT”

  VDEKJA E DISKURSIT PUBLIK NË BOTËN SHQIPTARE Nga Frank Shkreli Thuhet se politika është fusha ku fillon e ku diskursi publik helmohet dhe vdes një herë e mirë.  Mënyra se si zhvillohet debati politik dhe jo vetëm politik, por debati publik në përgjithësi në botën shqiptare, lë të kuptosh se jo vetëm që atmosfera e […] • STUDIMI: DEMOKRACIA E VËRTETË ËSHTË E MIRË EDHE PËR SHËNDETIN E NJERËZVE

  Nga Frank Shkreli Winston Churchilli ka thënë se, “Askush nuk pretendon se demokracia është një sistem qeverisës i përsosur ose i përkryer.  Në të vërtetë, është thënë se demokracia është forma më e keqe e qeverisjes, me përjashtim të formave të tjera të qeverisjes që janë provuar, nga koha në kohë.”   Me fjalë të tjera, […]


 • “DIMRI I GJATË I VITIT 1945” – NË KUJTIM TË MASAKRËS SË TIVARIT

  Nga Frank Shkreli  Ditët e fundit në Prishtinë u promovua libri “Dimri i Gjatë i Vitit 1945” i autorëve Anna Di Lellio dhe Dardan Luta, njofton Zëri i Amerikës nga kryeqyteti i Kosovës, në përvjetorin e Masakrës së Tivarit, me 24 Mars.  Korrespondentja e Zërit të Amerikës, Edlira Bllaca citon autorët e librit, të cilët […]


 • BESNIK MUSTAFAJ: NJË TRASHËGIMTAR I SHKRONJËSVE TË “DIELLIT”

               Ftesë pë lexim të botimit “Demokracia nuk pret” të Frank Shkrelit   Ata shqiptarë që arrinin ta dëgjonin “Zërin e Amerikës” 30 vjet më parë e tutje, e kanë njohur Frank Shkrelin si gazetar radiofonik.  20 vjetët e fundit qysh kur u largua nga “Zëri i Amerikës”, ai ka ardhur drejtpërdrejt në Tiranë me shkrimet e […]


 • LAHUTA NUK KËNDON MË PËR SHQIPËRI DHE PËR SHQIPTARË

  Nga Frank Shkreli Unë nuk e di se ku qendron e vërteta mbi këtë çështje, por i vjen një erë shumë e keqe: nëse është pranuar ose jo propozimi i Serbisë për të regjistruar Lahutën si instrument të saj në UNESCO, si pasuri e saj kulturore.  Qeveritë dhe Ministritë e Kulturës gjatë viteve kanë një […]


 • DO TA LAJ GOJËN ME SAPUN!

   Nga Frank Shkreli Kështu na kërcënonte nëna kur dëgjonte të kishim përdorur ndonjë fjalë të pa vend kur ishim fëmijë, në komunikim me shokët tanë të shkollës ose me këdo tjetër.   Duke dëgjuar sot diskurset në radhët e politikanëve shqiptarë nga të dy anët e kufirit shqiptaro-shqiptar, por jo vetëm midis politikanëve, shpesh më […]