Articles Posted in the " Faik Nika " Category


 • Në Ulqin po kthehet tradita e lashtë detare

  Ekspozitë e  modeleve të anijeve dhe fotodokumentave të detarisë ulqinake Nga Gjekë Gjonaj Është e natyrshme që në Ulqin  të mbahet gjallë tradita e lundrimeve. Kjo falë përpjekjeve të veteranëve të flotës tregtare dhe kontributit vullnetar  të grupit punues entuzisat  të fushave (profileve) të ndryshme “Anija ilire ulqinake” në përbërje : dr. Ilir Çapuni, dr. […] • Nika: Vendim historik i qeverisë shqiptare

  Të nderuar shqiptarë në Mal të Zi, një tjetër lajm i mirë për ne, kështu e nis kumtesën për opnioni kryetari i Këshillit Kombetar të Shqiptarëve në Mal të Zi, z. Faik Nika lidhur me mbështetjen financiare të qeverisë shqiptare. Me këtë rast informojmë opinionin se Qeveria e Republikës së Shqiperisë, në mbledhjen e Këshillit […] • Kryetari i KKSh-së Faik Nika viziton Luginën e Preshevës

  Të premten, më datë 15.02.2019,  kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Mal të Zi z. Faik Nika, nënkryetari z. Iber Hoti dhe anëtari i Këshillit z. Tahir Tahiri, zhvilluan takim pune me kryetarin e Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Serbi z. Ragmi Mustafën dhe bashkëpunëtorët e tij. Takimi u mbajt në Luginë të Preshevës, […]


 • KKSh përgëzon dhe mbështet subjektet politike shqiptare në Tuz

  Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Malin e Zi, përgëzon dhe mbështet subjektet politike shqiptare për marrëveshjen e arritur që në zgjedhjet e para lokale për Komunën e Tuzit/Malësisë të dalin të unifikuar me një listë të vetme, keshtu thuhet ne nje kumtese per opinion te z. Faik Nika, kryetar i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në […]


 • Nika me bashkëpunëtorë takohet me përfaqësuesit e Këshillit të Evropës

  Takim me përfaqësuesit e Këshillit të Evropës në lidhje me Konventën Kuadër për Ruajtjen e Pakicave Kombëtare Të enjten, më 29.11.2018  në Ulqin, kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Mal të Zi  Faik Nika dhe anëtarët e Këshillit Genci Nimanbegu, Ilir Çapuni, Ruzhdi Lluka dhe Adriana Hoxha u takuan me përfaqësuesit e Këshillit të […]


 • Camaj e Gjeka refuzojnë ftesën e Nimanbegut

  Lidhja Demokratike Shqiptare dhe Partia Demokratike, përmes një shkrese publike iu përgjigjen deputetit të Koalicionit Shqiptarë të Vendosur (Forca, UDSH, ASH), Genci Nimanbegut, në ftesën për të biseduar lidhur me ligjin zgjedhor. Nga një fotografi mund të shihet se pjesmarrës në këtë takim ishin Mehmet Zenka nga UDSH, Nik Gjeloshaj nga ASH, Saubih Mehmeti nga […]