Articles Posted in the " Drita Llolla " Category

 • Portret i një shteti

  PAutore: Drita Llolla Në vështrimin e ontologjisë, realiteti është fenomen relativ. Në bazë të këtij konstatimi, themi që nuk ekziston një realitet i vetëm, por realitete të ndryshëm që bashkëjetojnë. Nëse i qasemi me këtë frymë përshkrimit të identitetit malazez, duke u bazuar në analiza të mirëfillta të proceseve shoqërore, kohore dhe historike, arrijmë në […] • Mesazhi i plotë i drejtores se iACT në marshimin e 8 marsit në Podgoricë

  “Ndihem e privilegjuar që gjendem përpara jush, si përfaqësuese e brezit të ri të aktivisteve, për të rikthyer në vëmendje rëndësinë e fuqizimit të gruas, në familjen dhe në shoqërinë malazeze. Si fillm, le t’i kujtojmë me mirënjohje të thellë gratë dhe vajzat ndër shekuj, të cilat nga luftëtare për barazinë gjinore, janë kthyer në […]


 • Llolla: Mungesë e sistemimit dhe keq menaxhimit të hapësirave publike në Ulqin

  Shkruan Drita Llolla Nëse do bëja një vështrim mbi gjendjen në qytetin tim nuk i shmangen dot çështjes së mungesës së sistemimit dhe keq menaxhimit të hapësirave publike. Jo vetëm mungesës së lidhjes organike midis zonave të ndryshme, por asaj që ndodh në zemrën e çdo lagjeje. Parqet, këndet e lojërave, terrenet sportive dhe përgjithësisht […]


 • “Seanema” sjell kinemanë solare në Ulqin

  Podgoricë, 8 shtator 2016 – U zhvillua sot konferenca e parë për shtyp e Festivalit të filmit “Seanema”, në bashkëpunim me Ambasadën Amerikane, te “Këndi amerikan” (“American Corner”) në Podgoricë. Konferencën për shtyp e hapi z. Bix Aliu, Zëvendës Ambasador i Shteteve të Bashkuara të Amerikës i cili nënvizoi që projekti i kinemasë pranë detit […]