Articles Posted in the " argezon sulejmani " Category

  • POÇARI DHE PAZARI NË NJË TJETËR SHEKULL

    Nga Argëzon SULEJMANI Fabula e Poçarit të Stambollit, poezisë së mirënjohur të Dritëro Agollit, thuajse ka hyrë në hojet e legjendave të botësisë shqiptare. Ndjenja melankolike e poçarit që nuk mërzitet nga thyerja e një poçi të tregtuar, pasi ka dëgjuar blerësin të flasë (të fyejë) në gjuhën shqipe, është thënë bukur e ndjeshëm nëpër […]