Articles Posted in the " Arbnesh " Category

 • Viti 1928: Fotografi të familjeve nga Kraja (foto)

  Në galerinë e Qendrës për Kulturë në Ulqin u hap sot ekspozita fotodokumentare, e dytë me radhë , “Dogana e rendit të dytë Tivar – Dokumentacioni për lejekalimet dypronësore 1928”. Në këtë fotogaleri ishin të publikuara për herë të parë shumë fotografi të vitit 1928 të shekullit të kaluara me pjestarë të familjeve nga fshatrat […]


 • Reportazh nga Kraja

  Reportazhi: Kraja, udhtiëm nëpër Trojet Shqiptare   Nga Kraja, Beqir SINA   Kraja – në një udhëtim qe e pershkruam 25 kilometra te gjithe luginen e bukur me ato 8 fshatra njeri ma i bukur se tjetri : Arbneshi, Skjeja, Ostrosi Madh, Ostrosi Vogel, Martiq, Boboshti, Keshtenja, Ftjani.     KRAJA : Vizitorë nga Shqipëria, […]


 • “ATY KU FLET HESHTJA”

  Nga Ali Gjeçbritaj   ATY KU FLET HESHTJA Kotët, qepallat i janë rënduar, ka mbyllur sytë dremitë Kraja ime , bukuroshe e fjetur endërron në mes të errësirës e hijës së rëndë nën Rumi projektuesit e shfarosjës kërcasin gishtrinjët, zgërdhijnë dhëmbët, dosat pjellin dërkucë, numri i derrave të egjër shtohet bredhin kudra me këlyshë, zagari […] • Visar i shpirtit njerëzor

  Doli nga shtypi libri më i ri me poezi me titull BOTË MASHTRIMI e autorit Ali Gjeçbritaj. Ky libër nën redaktimin e Jaho Kollarit ndahet në katër tërësi të cilat në vete përmbajnë gjithsejt 60 poezi, në kopertinë gjendet piktura e piktorit akademik nga Ulqini Bilal Nikeziqi si dhe u botua nën siglën ULQINI që […]